IMPORTANT! SACRIFICAREA MIEILOR DE PASTE

Fostul director DSVSA Mircea Martin a fost condamnat
12 aprilie 2017
AȚI VĂZUT-O? VĂ RUGĂM DISTRIBUIȚI
12 aprilie 2017

IMPORTANT! SACRIFICAREA MIEILOR DE PASTE

In vederea prevenirii toxiinfectiilor alimentare in perioada premergatoare sarbatorilor pascale, DSVSA Salaj asigura asistenta

sanitara veterinara permanenta la cele doua abatoare autorizate pentru sacrificarea traditionala a mieilor dupa cum urmeaza:

 

· Abatorul de ovine Hereclean  unitate care a incetat temporar activitatea de comert intracomunitar si realizeaza doar prestari de servicii pentru populatie;

· Abatorul de mica capacitate Simleu Silvaniei situat in proximitatea pietei volante organizata de autoritatile locale.

Crescatorii au obligatia respectarii normelor sanitare veterinare privind identificarea,transportul,bunastarea,comercializarea si sacrificarea in conditii igienice a mieilor si pot aflui miei la cele doua abatoare cu conditia ca acestia sa fie identificati prin crotaliere,sa fie insotiti de certificat sanitar veterinar si  documente de miscare(F-2;F-4) obtinute de la medicul veterinar din localitatea de domiciliu precum si de document privind lantul alimentar.

Comercializarea mieilor este avizata sanitar veterinar in Simleu Silvaniei str.M.Sadoveanu unde autoritatile locale vor asigura acces liber pentru crescatorii de animale si posibilitatea taierii in abator prin prestare de servicii pentru cumparatori.

De asemenea la abatorul Hereclean va fi admis accesul mijloacelor de transport si accesul cumparatorilor in incinta abatorului unde cei interesati vor putea achizitiona miei care prin prestare de servicii vor fi sacrificati respectându-se normele sanitare veterinare in vigoare.Intreaga activitate va fi  supusa controlului sanitar veterinar in toate etapele iar carcasele obtinute  vor fi verificate si  marcate conform prevederilor legale.

Cumparatorii care doresc sa achizitioneze portiuni de carcase sau organe se pot aproviziona din magazinele specializate din judet care au fost verificate de catre echipe mixte ale autoritatilor cu atributiuni de control iar produsele comercializate sunt sigure pentru consum.

Este interzisa sacrificarea mieilor in locuri neavizate sanitar veterinar si in spatii publice.

 

DIRECTOR EXECUTIV – Dr.Firicel Petre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *