Reprofilarea râului Crasna din județul Sălaj, aproape de finalizare!

Bilete de tratament disponibile pentru seria 16
23 septembrie 2020
Se suspendă cursurile claselor care îsi desfășoară activitatea în corpul de clădire A din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Zalău
23 septembrie 2020

Reprofilarea râului Crasna din județul Sălaj, aproape de finalizare!

Pentru a preveni eventuale blocaje pe sectorul îndiguit al râului Crasna, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj execută reprofilarea cursului de apă și consolidări vegetative, în localitățile Moiad și Măieriște.

Lucrările de reprofilare se desfășoară pe o lungime totală de 1.400 de metri și implică aproximativ 9.000 de metri cubi volum total de terasamente. Consolidările vegetative sunt executate pe o lungime de 500 de metri.

Reprofilarea cursului de apă înseamnă corectarea traseului albiei, astfel încât să fie stopată eroziunea malurilor. În acest sens, se degajează albia de materialul aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip și pietriș, de vegetație și de alte obstacole, pentru a asigura secțiunea de scurgere liberă a apei.

Consolidările vegetative sunt realizate prin tehnici ecologice, din fascine și gărdulețe vegetative, care sunt stabilizate prin compactarea materialului aluvionar excavat din albie.

Prin realizarea acestor lucrări, se va pune în siguranță linia continuă de apărare a populației și a obiectivelor socio-economice în cazul producerii inundațiilor, până la vărsarea Crasnei în Tisa, pe teritoriul Ungariei.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *