Prevenirea și combaterea distrugerilor de culturi agricole și a pășunatului neautorizat

Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
2 iulie 2021
Autoturisme verificate pe Drumul Național 1H
4 iulie 2021

Prevenirea și combaterea distrugerilor de culturi agricole și a pășunatului neautorizat

La data de 02 iulie a.c., Secția 3 Poliție Rurală Jibou a desfășurat o amplă acțiune, vizând, în principal, prevenirea și combaterea distrugerilor de culturi agricole și a pășunatului neautorizat.

 În cadrul acțiunii au fost angrenate mai multe efective ale secției, un specialist criminalist, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, jandarmi, un reprezentant al Agenției Naționale pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (ANARZ Sălaj), un medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, specialiști din cadrul Registrului Auto Român- Filiala Sălaj, dar și reprezentanți ai administrației publice locale din comuna Surduc.

Pe raza comunei Surduc a avut loc o activitate de identificare a cailor lasați nesupravegheați și care circulă liberi pe terenurile agricole aparținând cetățenilor comunei.

Astfel, au fost identificate 15 cabaline lăsate libere și nesupravegheate pe una dintre pășunile comunei, 11 dintre acestea au fost prinse și verifcate. Toate aveau microcip, însă 6 dintre acestea nu aveau documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară în vigoare.

S-au efectuat verificări la domiciliile a patru cetățeni ai comunei Surduc.

 La prima locație au fost identificate 10 cabaline,  pentru 9 dintre acestea proprietarul nu aveau documentele prevăzute de legislația sanitar-veterinară în vigoare, iar un exemplar nu era microcipat.

La a doua locație, a fost identificată o cabalină care nu avea microcip și nici documente prevăzute de lege, iar la o altă locație, trei cabaline pentru care proprietarii nu aveau documentele prevăzute de legislația în domeniu. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *