Niciun sfârșit de săptămână fără infracțiuni rutiere

Polițiști din trei județe au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe șoselele din Sălaj
10 august 2021
Bilete de tratament disponibile pentru seria 11
10 august 2021

Niciun sfârșit de săptămână fără infracțiuni rutiere

Polițiștii sălăjeni au fost la datorie și în acest sfârșit de săptămână și au depistat conducători auto săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Prima constatare a fost la data de 7 august a.c., când polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Crișan, din municipiul Zalău, un autoturism, condus de un bărbat din Zalău, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost  condus la o unitate medicală,  unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cea de-a doua faptă au constatat-o polițiștii Servicului Rutier la data de 8 august a.c., când au oprit în trafic, pe Drumul Județean 191C, în localitatea Huseni, autoturism, condus de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Crasna, care nu poseda permis de conducere.

Câteva ore mai tâtziu, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Gârbou, ar fi condus un autoturism, la data de 27 iunie a.c., având dreptul de a conduce reținut.

O altă constatare a fost, tot duminică, la ora 13:30, când polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au oprit în trafic, pe Drumul Comunal 28, în localitatea Letca, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 50 de ani, din județul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice „cu restricții-reținut”.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească unde i s-au prelevat mostre bilologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ultimul depistat în trafic, fără permis de conducere, a fost un tânăr de 18 ani, din comuna Fildu de Jos.

Pe acesta l-au depistst polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, la ora 18:25, pe Drumul Comunal 67, în localitatea Fildu de Mijloc, în timp ce conducea un autoturism.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În toate cazurile, polițișții au întocmit dosare penale și continuă cercetările, sub supravegherea unităților de parchet competente.

Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *