Peste 340 de soferi amendați în ultima săptămână

MAȘINI DISTRUSE INTR-UN EVENIMENT RUTIER. POMPIERII AU FOST SOLICITAȚI LA FAȚA LOCULUI
10 februarie 2023
Incendiu la o casă, pe strada 22 Decembrie 1989, din Zalău
12 februarie 2023

Peste 340 de soferi amendați în ultima săptămână

În perioada 3 – 9 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în perioada mai sus menționată, au fost aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 53.885 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere, dintre care 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor (una dintre pricipalele cauze generatoare de evenimente rutiere în municipiul Zalău), 5 pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, 5 pentru depășiri neregulamentare, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 5 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, marți, 7 februarie a.c., în jurul orei 13.00, pe strada 22 Decembrie din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, cu care transporta în spațiul destinat bagajelor, produse alimentare și cosmetice importate din Ucraina, fără a avea documente legale de proveniență.

Pentru competenta soluționare, s-a luat legătura cu Autoritatea Vamală Cluj.

Polițiștii sălăjeni vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranța dumneavoastră, astfel că vă adresăm rugămintea de a respecta regulile de circulație și vă sfătuim să nu consumați alcool sau substanțe cu efect psihoactiv înainte de a vă urca la volan, să nu vă grabiți și să conduceți prudent!

*

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!
*
DRUM BUN! – Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *