

După performanța de excepție din 2024, când a urcat pe podiumul Festivalului Internațional „D’ALE PORCULUI”, echipa Asociației Zestrea Silvană se pregătește să revină la Oradea, între 15–16 noiembrie 2025, pentru o nouă ediție a celui mai important eveniment dedicat gastronomiei tradiționale românești – „Turneul Campionilor”.
În competiția de anul trecut, echipa Zestrea Silvană a obținut locul al III-lea, o distincție care confirmă pasiunea, priceperea și respectul față de tradiția culinară sălăjeană.
Parteneri care dau gust și suflet echipei
Participarea din acest an este una de suflet, construită pe prietenie, colaborare și dorința comună de a promova gustul autentic al zonei.
Alături de Zestrea Silvană se află parteneri de nădejde, fiecare aducând o parte din povestea și savoarea locului:
Boglar Champ Nușfalău – cu aromele fine ale ciupercilor cultivate cu grijă,
Restaurant La Nașu – Zalău, care pune pe masă ospitalitatea autentică,
Carmangeria La Sanda – Jibou, unde meșteșugul cărnii devine artă,
Primăria Comunei Năpradea, mereu aproape de inițiativele care duc mai departe tradiția
locală,
Punct Gastronomic Local DecumAna – Moigrad, Porolissum sprijin de încredere în
proiectele ce promovează identitatea rurală.
Împreună, acești parteneri formează o echipă unită de aceleași valori: respect pentru
tradiție, drag pentru oameni și pasiune pentru mâncarea adevărată.
„Pentru noi, D’ALE PORCULUI este mai mult decât o competiție – e o sărbătoare a comunității, a gusturilor și a prieteniei. Mergem cu inima plină și cu dorința de a arăta că Sălajul știe să gătească cu sufletul!”,– transmit reprezentanții Asociației Zestrea Silvană.
Festivalul „D’ALE PORCULUI” reunește echipe din întreaga țară și din străinătate, fiind recunoscut drept cel mai amplu eveniment de gastronomie tradițională din România.
Atmosfera este completată de târguri de produse locale, demonstrații culinare și spectacole folclorice, într-un veritabil regal al tradițiilor românești.
Asociația Zestrea Silvană