Home Articole Cultura Fiii satului Mesesenii de Sus

Fiii satului Mesesenii de Sus

Evaluare utilizator: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Duminica 07.11.2010 în localitatea Meseşenii de Sus s-a petrecut un eveniment deosebit, nu doar pentru fii acestui sat ci poate pentru întreaga naţiune română.

Ca semn a renaşterii solidarităţii naţionale, enoriaşi ai bisericii  şi  invitaţi ai acestora au participat la o manifestare publică, activitate prin care au fost puse în valoare, comorile naţiunii ce sălăşluiesc pe aceste meleaguri.

Astfel lansarea celui de al doilea număr al revistei satului "Căţălul Românesc 800" a fost completată prin depunerea unei jerbe de florii la monumentul eroilor din localitate, realizarea unei expoziţii cu operele pictorului Simion Neaga iar activitatea a fost finalizată printr-un moment folcloric prezentat de un grup artistic.

La prezentarea revistei au luat cuvântul: Ţurcaş Floarea - Preşedinta asociaţiei "Fiii satului Meseşenii de Sus", Dl. Daniel Săuca, Director al Institului Judeţean de Cultură Sălaj,  Ing.  Galgău Nicolae- fiu al satului, Dl. Socaciu Ionel- fiu al satului, Dl. Socaciu Alexandru Gheoorghe - fiu al satului,   Dl. Bercean Alexandru - primar al comunei Meseşenii de Jos şi Dl. profesor Pop Nicolae, director al şcolii din localitate.

Mesajele oratorilor au reuşit să anime mulţimea adunată.

Obiectivele asociaţiiei programate pentru acest an au fost realizate, urmând provocări mult mai grele dar a căror roade vor face cinste satului Meseşenii de Sus, prin lansarea unei monografii complete a localităţii şi reproducerea la scara de 1:1 a unei gospodării arhaice. Prin eforturile fiecărui căţălan putem să atingem în viitorul apropiat sau îndepărtat un deziderat prin care nu doar sufleteşte ci şi  în fapte, acestă localitate să poată fi numită una din cele mai frumoase din România.

De asemenea nu în ultimul rând această manifestare a fost dedicată moşilor şi strămoşilor, precedând  hramul bisericii "Sf Arhangeli Mihail şi Gavril" , sărbătoare religioasă prin care printr-o datină unică în Transilvania, creştini din localitate aduc un omagiu celor plecaţi în altă lume.

 

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, marţi 17 septembrie 2019

Zalau 12°C | 24°C

Cluj-Napoca 12°C | 25°C

Baia Mare 10°C | 21°C

Bucuresti 15°C | 32°C

Satu Mare 14°C | 26°C

Timisoara 15°C | 27°C

Constanta 18°C | 28°C

Brasov 13°C | 24°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat