Home Articole Cultura O nouă carte la Editura Caiete Silvane

O nouă carte la Editura Caiete Silvane

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

„L’AUDIOVISUEL ET LE VIDÉOCLIP MUSICAL” (Audiovizualul și videoclipul muzical) –  Septimia Cosma, Editura Caiete Silvane, Colecţia „Didactica”, Zalău, 2017

 

 

„Cartea de faţă îşi propune să prezinte rolul utilizării documentelor autentice, în special a celor audiovizuale, în procesul de predare-învăţare-evaluare, pentru elevii de nivel mediu şi avansat. În cadrul unei pedagogii active, obiectivul principal este acela de a motiva elevii să înveţe, să dobândească noi competenţe şi să fie parteneri activi în procesul de învăţare.

În orice demers pedagogic, documentele autentice sunt importante pentru a reînnoi şi a diversifica învăţarea. Aceste documente, fie ele auditive, vizuale, televizate sau scrise, reuşesc să-i surprindă pe elevi şi să-i pună în situaţii reale de comunicare. Folosirea cântecului şi a videoclipului la ora de limba franceză produce o plăcere care îmbină funcţia ludică cu funcţia didactică şi cea culturală. Astfel, o lecţie care începe cu un cântec are rolul de a crea o atmosferă favorabilă desfăşurării unei activităţi didactice eficiente. În plus, aceste documente autentice ale culturii şi ale civilizaţiei franceze facilitează procesul didactic, făcând lecţia mai atrăgătoare şi mai motivantă.

Cunoştinţele teoretice nu ar fi suficiente dacă nu ar fi susţinute de punerea lor în practică în cadrul lecţiilor de limba franceză. Din acest motiv, cartea conţine zece fişe pedagogice care exploatează cântece şi videoclipuri muzicale franceze, propunând în acelaşi timp câteva strategii specifice de abordare a acestor documente”. (Septimia Cosma)

 

Adauga comentariul tau

Membrii ztv

ZTV.ro
Sondaj
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 18 martie 2018

Zalau -2°C | 5°C posibil ploaie
Cluj-Napoca 0°C | 7°C Ploaie
Baia-Mare -2°C | 1°C Gheaţă
Bucuresti -3°C | 3°C Gheaţă
Satu-Mare -2°C | 2°C Cer acoperit
Timisoara -1°C | 4°C Ploaie
Constanta -3°C | 8°C Ploaie
Brasov -2°C | 4°C Ploaie

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Newsletter ZTV


Primeşte HTML?

Mini Chat
Contacteaza-ne!
Urmareste-ne pe Facebook!
Utilizatori Online
0 membrii online
Banner