Home Articole Cultura EXPOZIŢIA RETROSEPCTIVĂ IN MEMORIAM SZABÓ VILMOS

EXPOZIŢIA RETROSEPCTIVĂ IN MEMORIAM SZABÓ VILMOS

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

EXPOZIŢIA RETROSEPCTIVĂ IN MEMORIAM SZABÓ VILMOS în cadrul simpozionului Cercetări sălăjene Societatea Muzeului Ardelean filiala Zalău şi Şimleu Silvaniei va organiza în acest an simpozionul de comunicări ştiinţifice cu titlul „Cercetări sălăjene, ediţia a XIV-a”, şi cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la naşterea artistului plastic zălăuan va avea ca temă „Artele în Sălaj. In memoriam Szabó Vilmos” cuprinzând şi o expoziţie amplă din lucrările artistului. „Cu această expoziţie vom prezenta diferitele perioade de creaţie precum şi specificul a ceea ce priveşte viziunea artistului, diversitatea de stil, de tematică şi de tehnici ale operei, bazându-ne pe colecţia din Zalău aflată în posesia familiei.” Expoziţia va selecta din lucrările de grafică şi pictură a patru decenii de creaţie, materialul fiind propus de către curatorul expoziţiei, muzeograful Szabó Attila. Catalogul expoziţiei este o contribuţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău la acest proiect expoziţional şi vine în sprijinul programului sub semnul valorificării rezultatelor cercetărilor derualte în cadrul proiectului de documentare a fenomenului artistic sălăjean.

Expoziţia va fi deschisă ca prim punct al programului simpozionului, vineri, 19 mai, la orele 16.00 la galeria de artă a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, prim-partenerul şi cofinanţatorul programului cultural.

Simpozionul cuprinde prelegeri cu tematică artistic-plastică şi de artă eclesiastică, prezentări de carte şi vizitarea bisericii reformate din Lompirt, precum şi deschiderea unei expoziţii cu tematică de artă populară la Nuşfalău, toate acestea cu relevanţă pentru cultura maghiară sălăjeană. Vor fi decernate premiile Petri Mór pentru personalităţi sălăjene care prin activitatea lor au contribuit considerabil la viaţa cultural-artistică a comunităţii maghiare din Sălaj. Cu excepţia vernisajului, programul se va derula în limba maghiară.

 

 

Adauga comentariul tau

Membrii ztv

ZTV.ro
Sondaj
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 18 martie 2018

Zalau -2°C | 3°C Ninsoare
Cluj-Napoca -1°C | 6°C posibil ploaie
Baia-Mare -3°C | 0°C Ninsoare
Bucuresti -4°C | 0°C Gheaţă
Satu-Mare -2°C | 2°C Cer acoperit
Timisoara -1°C | 4°C Ploaie
Constanta -3°C | 6°C Ploaie
Brasov -3°C | 3°C Zăpadă

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Newsletter ZTV


Primeşte HTML?

Mini Chat
Contacteaza-ne!
Urmareste-ne pe Facebook!
Utilizatori Online
1 membru online
Banner