Home Articole Cultura Jazz la Centru! Alex Harding & Lucian Ban

Jazz la Centru! Alex Harding & Lucian Ban

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Sâmbătă, 18 mai 2019, ora 18, sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj

 

Intrarea liberă

 

Alex Harding & Lucian Ban

DARK BLUE

Turneu de lansare album DARK BLUE

(Sunnyside Records USA)

 

 

Saxofonistul american Alex Harding, considerat drept unul dintre cei mai importanți saxofoniști bariton din jazz-ul contemporan, celebrează lansarea ultimului său album DARK BLUE împreună cu pianistul new yorkez de origine română Lucian Ban.

 

La aproape două decenii de la prima lor apariție discografică, Somethin’ Holy (CIMP Records, 2001), ce avea să lanseze cariera americană a pianistului român și extraordinarul parteneriat muzical al celor doi muzicieni, DARK BLUE prezintă un amalgam unic de compoziții și improvizații inspirate de tradițiile jazz-ului, blues-ului și muzicii europene de cameră, fiind un album ce ilustrează direcțiile jazz-ului în secolului XXI.

 

De la blues-uri avangardiste la balade free ce aduc aminte de un Archie Shepp cântând cu Sun Ra, de la improvizații spontane la piese originale, DARK BLUE prezintă un duet aflat la maturitate artistică, doi vechi colaboratori ce conversează în limbajul jazz-ului modern.

 

Pe coperta noului album celebrul tubist și saxofonist Howard Johnson descrie astfel chimia muzicală dintre cei doi muzicieni:

„Lucian și Alex și-au dezvoltat meșteșugul de-a lungul a ani de concerte și colaborări. Acum devin o singură voce când vor și în continuare reușesc să se completeze unul pe altul”.

 

Cei doi muzicieni lansează albumul DARK BLUE în România cu o serie de concerte:

Timișoara – 9 mai (Bastion), Brăila – 13 mai (Filarmonica Lyra), Brașov – 15 mai (Chamber Jazz @ Centrul Multicultural), Baia Mare – 17 mai (Colonia Pictorilor),  Zalău – 18 mai (Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj), București - 20 mai (Institutul Cultural Francez, alături de pianistul Benoit Delbecq), Cluj-Napoca – 21 mai (Teatrul Maghiar),  Satu Mare – 23 mai (Teatrul de Nord).

 

foto: Cornel Brad

 

http://www.culturasalaj.ro

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 15 septembrie 2019

Zalau 9°C | 24°C

Cluj-Napoca 8°C | 26°C

Baia Mare 9°C | 23°C

Bucuresti 13°C | 27°C

Satu Mare 12°C | 27°C

Timisoara 11°C | 27°C

Constanta 14°C | 24°C

Brasov 8°C | 24°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat