Home Articole Eveniment FINAL DE SĂPTĂMÂNĂ DEDICAT ACTIVITĂȚILOR CULTURALE

FINAL DE SĂPTĂMÂNĂ DEDICAT ACTIVITĂȚILOR CULTURALE

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

Vineri, 10 mai 2019, la Casa Municipală de Cultură, a avut loc etapa regională a Concursului Național de Dans „Împreună pentru

viitor,” concurs desfășurat în cadrul  Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

 

Activitatea a fost organizată de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Tot vineri, 10 mai 2019, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău a organizat  a XXI-a ediție a Concursului Național de Interpretare vocal-instrumentală „Viva la Musica”.

Concursul își propune să fundamenteze relațiile și schimburile de experiență dintre instituțiile de profil din țară. Faptul că acest concurs se bucură de mare audiență, este justificat de prezența celor peste 250 de elevi din țară, competiția devenind în timp o manifestare artistică de primă mărime la nivelul învățământului vocațional românesc.

Bucuria participării la concurs, cadrul organizațional adecvat, profesionalismul comisiilor de evaluare creează acea stare de confort participanților, atât de necesară și utilă pentru manifestările de acest gen.

Felicitări organizatorilor!

*

În perioada 10-12 mai 2019, la Vârșolț, se dsfășoară Concursul Național de Recitare „Kányádi Sándor” pentru elevii claselor primare. La a XXI-a ediție sunt așteptați 90 de concurenți din 17 județe ale țării.

Poezia, frumusețea cuvântului și copilăria sufletului îi vor încânta pe cei prezenți  la acest adevărat festival al liricii marelui poet Kányádi Sándor.

Deschiderea festivă are loc, mâîne, 11 mai 2019, ora 10, la Școala Gimnazială  Nr. 1 Vîrșolț.

Succes participanților!

 

*

Sâmbătă, 11 mai 2019, ora 9, va avea loc la Colegiul Național „Silvania” Zalau,  Sesiunea Interjudețeană de referate și comunicări științifice a profesorilor de matematică din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Actiunea este organizată de Societatea de Științe Matematice din România-Filiala Sălaj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Salaj.

 

Tot sâmbătă, în Sala Festivă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, de la ora 9,30, se va desfăşura, în cadrul evenimentului cultural „Primăvara Poeziei”, ediţia a XIX-a , Concursul judeţean de recitare din poezia românească, Acest concurs este organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj și Consiliul Judeţean Sălaj.

Concursul are ca principal scop o mai bună cunoaștere a poeziei românești, din partea tuturor elevilor. Totodată organizatorii își doresc să descopere, să sprijine şi să promoveze tinerele talente, sensibile la actul artistic, cultivând bucuria lecturii de poezie, în rândurile elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale, liceele şi colegiile din judeţul Sălaj.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

1.     Elevi din şcolile gimnaziale (clasele V-VIII);

2.    Elevi din licee şi colegii (clasele  IX-XII).

La ambele secțiuni, se vor recita câte două poezii, după cum urmează:

La secțiunea şcoli gimnaziale (clasele V-VIII);

- o poezie satirică (o fabulă sau o satiră din lirica românească a secolului XIX) și o poezie de dragoste sau o poezie patriotică (la alegere, din lirica românească a secolului XX);

La secțiunea licee şi colegii (clasele IX-XII):

- o poezie satirică (din lirica eminesciană); o poezie de dragoste sau o poezie patriotică din lirica românească a secolului XX (la alegere, dintre reprezentanții următoarelor curente literare: simbolism, modernism, neomodernism și postmodernism)

În ceea ce-i privește pe concurenți, juriul va aprecia nu atât reproducerea mecanică a versurilor, cât dicția, intonația, mimica, gestica, pauzele intenționate, interpretarea și mișcarea scenică.

Succes participanților!

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 17 noiembrie 2019

Zalau 8°C | 17°C

Cluj-Napoca 5°C | 16°C

Baia Mare 10°C | 18°C

Bucuresti 10°C | 15°C

Satu Mare 12°C | 18°C

Timisoara 12°C | 18°C

Constanta 13°C | 16°C

Brasov 5°C | 17°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat