Home Articole Externe Seara literar-folclorica salajeana la Gyula, Ungaria

Seara literar-folclorica salajeana la Gyula, Ungaria

Evaluare utilizator: / 5
Cel mai slabCel mai bun 
Liceul “Nicolae Bălcescu” - Gyula - Ungaria
     Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi Centrul Culturii Tradiţionale Sălaj, cu sprijinul Consulatului General al României la Gyula, organizează vineri, 18 ianuarie 2008, cu începere de la ora 17, o seară literar-folclorică, închinată aniversării naşterii Poetului Mihai Eminescu.
Oaspeţii din Sălaj vor fi [...]
..un grup de scriitori şi jurnalişti din Zalău, care vor prezenta valori ale literaturii române şi maghiare. În program vor figura: Gânduri despre Eminescu, prezintă poeţii Viorel Tăutan, Viorel Mureşan şi Ion Piţoiu; Prezentarea revistelor de cultură „Caiete Silvane" şi „Hepehupa" din Zalău; In memoriam – poetul Újházi László; Recital de poezie în limbile română şi maghiară din creaţia poeţilor sălăjeni; Doine şi balade în interpretarea tinerelor soliste ale Centrului Culturii Tradiţionale Sălaj, acompaniază orchestra populară „Meseşul" din Zalău. Manifestarea va avea loc în sala mare a Centrului Cultural Român din Gyula.
     Gyula este un oraş de frontieră situat la aproximativ 1 km de Vărşand. Oraşul are în jur de 35.000 de locuitori şi una dintre cele mai cunoscute staţiuni termale din Ungaria. Oraşul Gyula este considerat principalul centru al comunităţii etnicilor minoritari români din Ungaria, în localitate avându-şi sediile cele mai importante instituţii şi asociaţii ale acestei comunităţi: Autoguvernarea pe ţară a românilor din Ungaria, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Centrul de Documentare şi Informare a Românilor din Ungaria, Institutul Cultural al Românilor din Ungaria, precum şi alte fundaţii şi asociaţii reprezentative. Tot în Gyula se află şi singura instituţie de învăţământ cu predare în limba română la nivel liceal din Ungaria - Liceul "Nicolae Bălcescu", dar şi cele mai importante publicaţii de limbă română: săptămânalul "Foaia românească" şi publicaţia lunară "Cronica".

Foto: Liceul “Nicolae Bălcescu”, sursa: http://www.balcescu.sulinet.hu/nbweblap/ISKOLA/iskolan/04.jpg
 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 20 octombrie 2019

Zalau 9°C | 24°C

Cluj-Napoca 8°C | 24°C

Baia Mare 11°C | 25°C

Bucuresti 10°C | 24°C

Satu Mare 12°C | 27°C

Timisoara 11°C | 27°C

Constanta 13°C | 21°C

Brasov 8°C | 24°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat