Home Articole Politica "Actuala administrație PSD nu face decât să plagieze"

"Actuala administrație PSD nu face decât să plagieze"

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Pornind de la faptul ca toti ne dorim sa traim intr un oras sigur, curat, care ofera perspective copiilor nostri, pentru acestea

trebuie sa vorbim de proiecte pe termen lung.

 

Este deranjant ca admininstratia actuala prezinta atat in raportul de activitate, cat si in programul pe acest an doar proiecte initiate de vechea administratie, fara sa pomeneasca nimic in acest sens sau, mai rau, unele proiecte importante le-au abandonat.

Incep cu parcul industrial: achizitia terenului a fost cuprinsa in bugetul primariei, atat in anul 2016, cat si in anul 2017, dupa care in sedinta de CL din noiembrie 2017, printr-o rectificare de buget, s-a renuntat la acest proiect.

La intrebarea pe care i-am adresat-o d –lui primar in sedinta respectiva, am primit urmatorul raspuns: ”Folosirea unor bani din bugetul local pentru achizitionarea de teren si a face un parc industrial in acest moment nu este oportuna”.

O sa solicitam cuprinderea in buget pe anul 2019 a sumelor necesare pentru demararea proiectului.

Eu cred ca acest proiect este printre cele mai importante, pentru ca ofera o dezvoltare pe termen lung chiar daca acum ne confruntam cu o lipsa a fortei de munca in domeniul privat, pentru ca in administratie am vazut ce inghesuiala a fost si la ocuparea unui post de sofer.

2. Un proiect de care nu se mai vorbeste din campania electorala este ”Complexul polisportiv ”Dealul Morii” pentru care s-a cedat terenul la CNI prin HCL din 18 aprilie 2016. S –a reluat ca o mare promisiune pentru 2019 bazinul de inot, cand de fapt este o parte din vechiul proiect.

3. Despre centrul de permanenta infiintat de vechea administratie,  care urma sa fie modernizat si dotat cu ambulanta, nu se mai pomeneste nimic.

4. Reteaua de iluminat public: Proiectul a fost elaborat in vremea vechii administratii, avand o valoare totala de 10 milioane de euro, impartite ulterior in 2 proiecte de 5 mil euro, pentru a fi eligibile pe finantare europeana.

5. Cresa si gradinita in cartierul Meses: documentatia tehnica a fost realizata in 2016.

6. Infrastructura rutiera:

Strada 22 decembrie si strazile care fac parte din DJ 191 C, proiect elaborat tot pe vremea vechii administratii si care a intrat in blocaj din cauza refuzului CJ Salaj de a include aceste strazi in proiectul de reabilitare initiat de CJ.

Bulevardul Mihai Viteazul proiect de reabilitare ce includea, initial, pe langa partea carosabila, canalizarea pluviala, piste de biciclete, trotuare, canale tehnice si era prevazut a fi finatat prin fonduri europene. Nefiind eligibil pe fonduri europene a inceput reabilitarea partiala a partii carosabile din surse proprii intr-o maniera deficitara.

Dacă ne uităm la aceste proiecte pe care le promovează acum Primăria Zalău și răsfoim oferta electorală din 2016 a primarului Ionel Ciunt, descoperim, deloc surprinzător, că nu se regăsește niciunul dintre proiecte în promisiunile electorale ale acestuia. În schimb, toate proiectele cu care se laudă actuala administrație au fost propuse, demarate și aduse în anumite stadii de implementare de către fosta administrație liberală. Am putea spune că actuala administrație PSD nu face decât să plagieze programul electoral liberal.

 

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, miercuri 16 octombrie 2019

Zalau 9°C | 25°C

Cluj-Napoca 8°C | 25°C

Baia Mare 10°C | 27°C

Bucuresti 9°C | 21°C

Satu Mare 12°C | 27°C

Timisoara 11°C | 28°C

Constanta 13°C | 20°C

Brasov 7°C | 23°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat