Home Articole Politica Paul Maghiu - Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării

Paul Maghiu - Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Paul Maghiu, consilier județean – Așa după cum ați putut constata, în ședința Consiliului Județean de marți, 16 aprilie, eu și colegii

am votat împotriva bugetului propus de PSD-UDMR.  Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării. În linii mari, 65 la sută din buget merge pentru funcționare și doar 35 la sută pentru dezvoltare. O optică deficitară, demnă de un vătaf fanariot de Vlașca și Teleorman  și nu de o administrație modernă, care ăți propune să dezvolte Sălajul. Opiniile noastre au fost prezentate pe larg în aceste zile în mass media și ep social media. Dar țin să vă reamintesc doar câteva lucruri pe care le considerăm importante. Astfel, deși aveam la dispoziție peste 28 de milioane pentru a sprijini primăriile, PSD a decis să acorde doar aproximativ jumătate din acești bani, deși noi am solicitat alocarea lor integrală. Astfel, colegii noștri primari sunt puși în situația de a nu-și putea creiona propriile bugete locale și au mari probleme în a asigura buna funcționare a localităților, plata salariilor și a indemnizațiilor.  Probabil, PSD încearcă, așa după cum au arătat colegii mei și în ședința CJ, să păstreze diferența pentru perioada post 26 mai, când aleșii locali, în funcție de rezultatul de la urne vor fi felicitați sau mustrați financiar.

 

Dacă despre dezvoltare, parc industrial, proiecte relevante, nu putem vorbi, conducerea PSD-istă a CJ consideră important să cheltuie banii contribuabililor pe o  mașină hibrid (36.000 de euro), un server de aproape jumătate de miliard în lei vechi, o multifuncțională laser de peste 200 de milioane de lei vechi etc,.  Din păcate, și 2019, la fel ca 2018 stă sub spectrul subdezvoltării – anul trecut 172 milioane lei s-au dus pe cheltuieli de functionare, 9 milioane lei cheltuieli de dezvoltare, dintr-un total de 181 realizari - rezulta ca pentru cheltuieli de dezvoltare am avut  5 la suta  realizari, iar pentru functionare 95% din total cheltuieli ale judetului. Nu pot decât să parafrazez sloganul PSD – Sălajul merită mai mult! Mult mai mult decât poate oferi un partid anacronic și incompatibil cu succesul în administrație.

 

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, miercuri 16 octombrie 2019

Zalau 9°C | 25°C

Cluj-Napoca 8°C | 25°C

Baia Mare 10°C | 27°C

Bucuresti 9°C | 21°C

Satu Mare 12°C | 27°C

Timisoara 11°C | 28°C

Constanta 13°C | 20°C

Brasov 7°C | 23°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat