Home Articole Social Trenul de Jibou, salvat pe ultima sută de metri
Banner

Trenul de Jibou, salvat pe ultima sută de metri

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

O decizie a Ministerului Transporturilor de restructurare a rutelor feroviare anula ruta București – Baia Mare, tren care trece prin Jibou.

În urma intervenției deputatului Lucian Bode, ministrul s-a răzgândit.

 

 

Necesitatea restructurării CFR Călători a determinat Ministerul Transporturilor să anuleze aproximativ 100 de rute feroviare, considerate a fi neprofitabile pentru companie. Printre rutele propuse spre desființare a fost și cea care face legătura între București și Baia Mare, care trecea și prin Jibou. Pentru a preîntâmpina acest lucru, deputatul Lucian Bode, care este și președintele Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților, a solicitat ministrului să se răzgândească.

 

”Pentru județul Sălaj, cursa nr. 1745 care face legătura dintre București și Baia Mare are o importanță strategică deoarece este singura cursă care tranzitează orașul Jibou pe timp de zi, făcând legătura dintre capitală și Ardeal prin Brașov. Aceasta se pare că va fi anulată în totalitate, iar alte două curse pe ruta reședinței de județ Zalău și orașul Jibou nu vor mai circula în zilele de sâmbătă și duminică. În acest context, aș dori să vă întreb domnule Ministru (…)  dacă ați analizat posibilitatea renunțării la o decizie de anulare permanentă a acestei rute feroviare?”, a explicat   Lucian Bode, președintele Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților, în adresa către Ministerul Transporturilor.

 

Se pare că ocuparea unei funcții importante în cadrul comisiilor parlamentare, cum este cea pentru Transporturi, poate să fie benefică pentru noi, deoarece ministrul Transporturilor a fost convins să revină asupra deciziei.

 

”Stimate domnule deputat, referitor la solicitarea dumneavoastră, adresată Ministerului Transporturilor, cu privire la restructurarea rutelor feroviare de călători, vă comunicăm că  (…) SNTFC CFR Călători SA a hotărât ca trenurile IR1745 /1745-2  și IR1746/1746-1  să circule permanent pe relația București Nord – Baia Mare, respectiv Baia Mare – București Nord”, arată   Ministerului Transporturilor în răspunsul către deputatul sălăjean.

 

Astfel că trenul care trece pe timpul zilei prin Jibou, de la București la Baia Mare și invers, a fost cel puțin deocamdată salvat.

 

Adauga comentariul tau

ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, joi 13 decembrie 2018

Zalau -2°C | 2°C Cer parţial noros
Cluj-Napoca -3°C | 0°C Cer parţial noros
Baia-Mare -4°C | 1°C Cer parţial noros
Bucuresti -1°C | 3°C Zăpadă
Satu-Mare -2°C | 3°C Cer în general noros
Timisoara -1°C | 4°C Cer în general noros
Constanta 3°C | 4°C posibil ploaie
Brasov -4°C | 1°C Cer în general noros

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat