Home Articole Social 33 de persoane depistate la volan fara permis de conducere

33 de persoane depistate la volan fara permis de conducere

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Polițiștii rutieri au depistat în primele patru luni ale acestui an

(perioada 1 ianuarie-30 aprilie  a.c.), 33 de persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere. Alte 12 persoane au fost depistate în timp ce conduceau vehiculele pe drumurile publice cu permis necorespunzător categoriei din care face pare vehiculul respectiv.

 

 

“Șofer” fără permis depistat în trafic de polițiști

 

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poiție Rurală Hida au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Hida, care a condus mopedul, pe Drumul Comunal 50, prin localitatea Sîmpetru Almașului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că mopedul nu era nici înregistrat/înmatriculat.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Nu conduce dacă nu deții permis de conducere!

 

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

 

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

poza arhivă

 

Adauga comentariul tau

ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, luni 24 septembrie 2018

Zalau 3°C | 16°C posibil ploaie
Cluj-Napoca 4°C | 16°C posibil ploaie
Baia-Mare 3°C | 16°C Ploaie
Bucuresti 8°C | 28°C posibil ploaie
Satu-Mare 6°C | 18°C Cer senin
Timisoara 5°C | 19°C Cer senin
Constanta 12°C | 29°C posibil ploaie
Brasov 3°C | 21°C Ploaie

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat