Home Articole Social Au pichetat la sediu Electrica, Urmeaza greva generala
Banner
Banner

Au pichetat la sediu Electrica, Urmeaza greva generala

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Sute de angajati au fost prezenti marti 12 iulie 2018 in jurul orei 17:00 la Cluj Napoca

pentru a picheta la sediu Electrica. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca au salariul minim pe economie, au ramas fara sporuri, chiar daca lucreaza intr-un mediu in care isi pun viata in pericol. Oamenii au fost inarmati cu pancarte si si-au exprimat nemultumirea, insa dupa discutiile liderului de grup cu patronatul se pare ca nu s-a ajuns la nici o intelegere, asa ca ameninta ca s-ar putea ajunge la o greva generala.  Reamintim ca am cerut un punct de vedere de la reprezentantii Electrica, dar se pare ca de o saptamana nu au fost in stare sa-si prezinte parerea in cea ce priveste aceasta problema. (lipsa de profesionalism).

 

 

 

Drept la replica: "În legãturã cu articolul „Au pichetat la sediu Electrica. Urmeaza greva generala”, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord îºi exercitã dreptul la replicã, prin precizãrile de mai jos:

 

În primul rând, afirmația „Reamintim ca am cerut un punct de vedere de la reprezentantii Electrica, dar se pare ca de o saptamana nu au fost in stare sa-si prezinte parerea in cea ce priveste aceasta problema. (lipsa de profesionalism)” este total neadevãratã, în aceastã perioadã nu existã nicio solicitare înregistratã din partea ztv.ro.

Dorim sã precizãm cã, ȋn spiritul transparenței de care a dat dovadã în relația cu reprezentanții mass-media, Electrica a rãspuns cu promptitudine tuturor solicitãrilor de informații, furnizând nu doar rãspunsuri clare ºi punctuale, ci transmițând permanent și proactiv informații referitoare la orice subiect care privește SDEE Transilvania Nord.

Cu privire la afirmaþia „au salariul minim pe economie, au ramas fara sporuri”, dorim sã precizãm cã în completarea contractului colectiv de muncã semnat la finalul anului 2017, Societatea Energeticã Electrica SA informeazã cã a avut toatã deschiderea ȋn relaþionarea cu partenerul social, discuþiile desfãºurându-se pe parcursul a circa douã luni ºi jumãtate. Acestea au debutat la data de 28.02.2018, fiind programate iniþial sã dureze 30 de zile, ºi s-au prelungit pânã la data de 10.05.2018, în 3 runde distincte de negociere, materializate în nu mai puțin de 15 întâlniri.

Astfel, în data de 15.02.2018, conform acordului încheiat în decembrie cu FNSE Univers, reprezentanții administrației au prezentat reprezentanților FNSE Univers noua metodologie salarialã, respectiv noul sistem de management al performanței. Pe parcursul discuțiilor, reprezentanții FNSE Univers au prezentat solicitãri suplimentare de modificare a clauzelor agreate în cadrul negocierilor de la finalul anului 2017, solicitãri care depãșeau cadrul de negociere agreat de pãrți în cadrul acordului de creștere salarialã de la finalul anului 2017. În plus, reprezentanții FNSE Univers au înaintat o listã de revendicãri adiționale de a cãror rezolvare au condiționat continuarea discuțiilor pentru implementarea noului sistem de salarizare.

Reprezentanții administrației au rãspuns preponderent pozitiv acestora, mai ales celor privind creșterile salariale. Astfel, administrația a propus creșteri salariale imediate pentru 85% dintre angajații care se aflã sub minimul grilei din noua metodologie salarialã (suplimentare celor negociate în decembrie 2017). Cu toate acestea, reprezentanții FNSE Univers nu au considerat cã rãspunsul administrației corespunde așteptãrilor lor.

La momentul actual, ne confruntãm cu o situație acumulatã pe parcursul ultimilor 10 ani, singurele majorãri salariale acordate la nivel global în aceastã perioadã fiind în 2016 (cca 10% impact în venit) și începând cu 1 ianuarie 2018 (4,9% pentru salariații cu salariul brut sub 2500 RON și 3% pentru salariații cu salariul brut între 2500 și 4000 RON - salarii calculate pe baza contribuțiilor aplicabile în anul 2017).

 

Înțelegem situația dificilã a personalului operativ, dar un decalaj acumulat într-o perioadã de 10 ani nu poate fi recuperat într-un singur an, mai ales într-un mediu reglementat în care fiecare cheltuialã care intrã în componența tarifului de distribuție este atent verificatã de Autoritatea Naționalã de Reglementare în domeniul Energiei. Facem însã toate eforturile pentru a îmbunãtãți situația acestor angajați. În acest sens, urmeazã sã implementãm în perioada imediat urmãtoare, spre exemplu, sistemul de platã în acord pentru personalul care executã investiții - eficiența acestora urmând a fi recompensatã (se estimeazã o creștere semnificativã a veniturilor dupã aplicarea acestui sistem, în condițiile îndeplinirii indicatorilor stabiliți pentru plata în acord).

 

De asemenea, afirmația “urmeazã greva generalã” este lipsitã de fundament.

 

În aceste condiþii, ne exprimãm dezamãgirea faþã de faptul cã ztv.ro a decis sã publice informaþii fãrã a solicita un punct de vedere din partea Electrica ºi fãrã a verifica informaþiile ȋn prealabil.

Vã reamintim cã, Societatea Energeticã Electrica este o companie listatã la bursele de la Londra și București, iar orice informație eronatã diseminatã în mass-media poate avea un impact financiar negativ asupra companiei."

 

Atasez mailul in care am cerut un punct de vedere in cea ce priveste pichetarea. Cei de la electrica nu au raspuns si sustin si acum ca noi nu am spus adevarul. Cine minteste acum?

 

Adauga comentariul tau

ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, luni 25 martie 2019

Zalau 4°C | 14°C

Cluj-Napoca 4°C | 17°C

Baia Mare 4°C | 14°C

Bucuresti 8°C | 23°C

Satu Mare 7°C | 18°C

Timisoara 6°C | 19°C

Constanta 7°C | 20°C

Brasov 2°C | 18°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat