Banner
Home Articole Social Sancţiuni şi lemn confiscat, de la două societăţi comerciale
Banner

Sancţiuni şi lemn confiscat, de la două societăţi comerciale

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj au desfăşurat în ultima

săptămână două acţiuni în judeţ, pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. În urma controalelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus confiscarea valorică a peste 180 de metri cubi material lemons.

 

 

În perioada 5-10 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj au desfăşurat două acţiuni, la două societăţi comerciale din judeţ, cu domeniu de activitate comercializare cherestea. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că administratorii societăţilor au comercializat cherestea, în perioada 2017-iulie 2018, fără a îndeplini condiţiile legale.

 

În acest context au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei (Nedeţinerea în depozit a cantităţilor de materiale lemnoase pe specii/sortimente industriale, determinate ca diferenţe între stocurile scriptice şi faptice, inventariate la data efectuării controlului, faptă prevăzută de articolul 19, aliniatul 4, litera q, din Legea 171/2010).

 

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a 185,81metri cubi masă lemnoasă, în valoare de 124 000 lei, conform articolului 22, punctul 6, din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice (În cazul aplicării sancţiunii complementare a confiscării, pentru materialele lemnoase care nu se găsec sau care nu pot fi identificate, contravenientul este obligat la plata contravalorii lor în lei în termenul legal, în numerar sau prin virament, în contul indicat în procesul verbal).

imagine arhiva

 

Adauga comentariul tau

ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, marţi 19 februarie 2019

Zalau 0°C | 9°C Cer în general noros
Cluj-Napoca 0°C | 9°C Cer parţial noros
Baia-Mare -1°C | 6°C posibil ploaie
Bucuresti 2°C | 15°C Cer senin
Satu-Mare °C | °C
Timisoara -2°C | 12°C Cer parţial noros
Constanta 4°C | 13°C Cer senin
Brasov 1°C | 9°C Cer senin

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat