Banner
Home Articole Social Ziua comunei Hida

Ziua comunei Hida

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Sâmbătă, 25 august 2018, Primăria Comunei Hida, Consiliul Local Hida, în parteneriat cu

Centrul de Cultură și Artă Sălaj și Ad Hoc Entertainment organizează prima ediție a Zilei Comunei Hida din județul Sălaj.

 

 

Organizatorii și-au propus să aducă aproape de locuitorii comunei artiști din domenii cât mai diverse și cu preocupări creative.  Programul este gândit pe întreaga durată a zilei, începând cu ora 12.00, când vizitatorii vor putea să interacționeze cu ceea organizatorii au numit: Podu cu ateliere și Podu cu meșteșugari.

La ora 13.00 este anunțată inaugurarea oficială a Parcului Hida.

 

Evenimentul este împărțit în 3 mari momente care vor cuprinde în program activități creative și concerte potrivite pentru toate categoriile de public.

 

Scopul evenimentului este implicarea locuitorilor din Hida în activități educative și creative și prin acestea încurajarea lor spre a-și manifesta și dărui ceea ce-i pasionează, indiferent de specificul domeniului ales.

 

Prima ediție a evenimentului Ziua Comunei Hida va oferi localnicilor, dar și celor interesați să participle la programul gândit de organizatori:  facepainting, traforaj, bijuterii de sârmă de cupru sau argint, jocuri logice pentru oameni mari, piese de teatru, teatru senzorial, jocuri și arte combinate, airsoft, păpuși, căciuli dacice, costume populare, cânepă beton (casa ecologică din cânepă), foto booth, expoziție de desene, obiecte tradiționale și cusut costume populare, haine create din materiale naturale, sculptură în miniatură în sticlă, olărit, tablouri, vaze și obiecte decorative, plăcinte tradiționale de Hida, turtă dulce, ciocolată de casă, siropuri, săpunuri, creme și alte minunății.

Toate atelierele se vor desfășura simultan.

 

Spre seară, pe scena special construită pentru eveniment, publicul va avea parte de muzică pop-rock oferită de bine cunoscuta trupă Hara, un spectacol sonor pe ritmuri disco easy hardcore folclorizat pregătit de Proiectul Corbu, concerte de muzică populară oferite de Cristian Pomohaci, Vlăduța Lupău, orchestra populară a ansamblului Someșul din Jibou, coordonată de profesorul Ștefan Iorga, Ansamblul Folcloric Meseșul Junior, grupul vocal Anghelos Hida (Anghel și Doina Dușcaș), cântece autentice din folclorul sălăjean cu Voichița Groza, cântece autentice din folclorul sălăjean cu Otilia Pop, dar și de două piese de teatru „Dl Goe” (înv. coordonator Adriana Gog) și „O zi la sat” (prof. coordonator Geta Mitrea).

 

Seara se va încheia cu Toni (Dragoș Costinescu) care va asigura publicului dansul și voia bună.

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, joi 18 aprilie 2019

Zalau 3°C | 18°C

Cluj-Napoca 3°C | 17°C

Baia Mare 3°C | 18°C

Bucuresti 3°C | 16°C

Satu Mare 5°C | 20°C

Timisoara 4°C | 20°C

Constanta 5°C | 13°C

Brasov 2°C | 12°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat