Banner
Home Articole Social Ucenicia la locul de muncă – beneficii pentru angajator și angajat

Ucenicia la locul de muncă – beneficii pentru angajator și angajat

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj vine în sprijinul angajatorilor care au deficit de forță de muncă,

subvenționând programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, cu finanțare din fonduri europene structurale.

 

Astfel, angajatorii pot primi, la cerere, pe perioada derulării contractului de ucenicie,  pentru fiecare ucenic,  suma de 2.250 lei/lunar.

Formarea profesională prin ucenicie la locul de muncă oferă persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, posibilitatea de a obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, care să permită ocuparea unui loc de muncă și continuarea învățării iar angajatorilor să își asigure forța de muncă calificată, de calitate, în funcție de propriile cerințe.

Statutul de ucenic  conferă  persoanei toate drepturile și obligațiile prevăzute de legislația muncii și beneficiază de dispozițiile legale aplicabile celorlalți salariați, în măsura în care acestea  nu sunt  contrare statutului de ucenic.

Durata contractului de ucenicie la locul de muncă poate fi de minim 1 an și maxim 3 ani, în funcție de nivelul de calificare pe care îl urmează ucenicul, iar evaluarea și certificarea formării profesionale prin ucenicie la locul de muncă  se realizează în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind formarea profesională a adulților.

Angajatorii interesați de organizarea uceniciei la locul de muncă,  pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Sălaj din Zalau, Str. T. Vladimirescu, nr. 8, Bl. P40, tel: 0260616317.

Alte informații pot fi găsite pe site-ul agenției: www.salaj.anofm.ro.

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, joi 18 aprilie 2019

Zalau 3°C | 18°C

Cluj-Napoca 3°C | 17°C

Baia Mare 3°C | 18°C

Bucuresti 3°C | 16°C

Satu Mare 5°C | 20°C

Timisoara 4°C | 20°C

Constanta 5°C | 13°C

Brasov 2°C | 12°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat