Banner
Home Articole Social Conducatori sanctionati pentru viteza
Banner

Conducatori sanctionati pentru viteza

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an, 9563 de șoferi care nu au respectat regimul legal de

viteză.

 

În perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul celor 94 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 9563 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 446 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în cele nouă luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat 20 de accidente de circulație grave, în urma cărora cinci persoane și-au pierdut viața și 19 au fost rănite grav.

Conducând preventiv, şoferii pot salva vieţi!

Viteza excesivă nu vă duce mai repede la destinaţia dorită!

Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi. Niciun mesaj nu este mai important decât viaţa participanţilor la trafic!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Adauga comentariul tau

ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, marţi 19 februarie 2019

Zalau 0°C | 9°C Cer în general noros
Cluj-Napoca 0°C | 9°C Cer parţial noros
Baia-Mare -1°C | 6°C posibil ploaie
Bucuresti 2°C | 15°C Cer senin
Satu-Mare °C | °C
Timisoara -2°C | 12°C Cer parţial noros
Constanta 4°C | 13°C Cer senin
Brasov 1°C | 9°C Cer senin

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat