Home Articole Social Mijloacele de transport public de persoane și mărfuri verificate

Mijloacele de transport public de persoane și mărfuri verificate

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

În această săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților

de transport public de persoane și mărfuri.În perioada 13–19 mai a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj desfășoară, la nivel județean, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

 

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În acest context, în perioada 13-14 mai a.c.,  poliţiştii au verificat 236 de autovehicule, din care 98 transport persoane şi 138 transport marfă. Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 pentru abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranţă etc.), două au fost aplicate pentru transportul peste capacitatea menţionată în certificatul de înmatriculare, cinci pentru nerespectarea timpului de odihnă şi o sancţiune pentru nerespectarea licenţei de traseu.

Valoarea sancţiunilor este de 49205 lei.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 21 iulie 2019

Zalau 16°C | 30°C

Cluj-Napoca 16°C | 30°C

Baia Mare 17°C | 31°C

Bucuresti 21°C | 35°C

Satu Mare 18°C | 35°C

Timisoara 18°C | 35°C

Constanta 21°C | 31°C

Brasov 15°C | 29°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat