Home Articole Sport Powerliftingul românesc își confirmă valoarea în cadrul Campionatului European din Spania

Powerliftingul românesc își confirmă valoarea în cadrul Campionatului European din Spania

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

În perioada 8-14 mai 2017 a avut loc în Malaga (Spania) Campionatul European de Powerlifting. Competiția continentală a avut la

startul său un număr impresionant de sportivi 235, aceștia provenind din 22 de națiuni ale Europei.

 

România a participat la această competiție cu un număr de 10 sportivi si 2 antrenori iar conducătorul delegației fiind Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting. În clasamentul pe națiuni în ceea ce îi privește pe juniori, România a obținut un onorant loc 3, după principalele forțe ale powerliftingului european, Rusia și Ucraina, consacrând astfel valoarea sportivilor și antrenorilor noștri la numai 8 ani de la înființarea Federației Române de Powerlifting.

Din punctul de vedere al rezultatelor obținute în cadrul competiției destinate seniorilor, doi sportivi albaiulieni, ambii legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au reușit să obțină medaliile de bronz în cadrul probei împins din culcat. Acești sportivi sunt Andrei Irimie (cat.83kg) și Ovidiu Pănăzan (cat.93kg). În contextul competiției, important de remarcat  este faptul că sportivul Andrei Irimie a încercat doborârea recordului mondial în cadrul acestei probe, acest aspect reprezentând o premieră pentru clubul albaiulian pentru care acesta concurează în prezent.

Medaliile obținute de către sportivii Cătălin Buciuman, Moise George, Ordean Daniel, Irimie Andrei, Ovidiu Pănăzan, reconfirmă nivelul la care acest sport a ajuns. În condițiile unui buget cu multe constrângeri pasiunea și talentul unor oameni au reușit să țină sus, din nou, drapelul României acolo unde, de fapt, acesta merită să fie. La finalul unei competiții solicitante pentru delegația noastră, cu rezultate din ce în ce mai mari, FRP își reafirmă admirația și recunoștiința față de sportivi, față de părinții acestora și față de toți aceia care au înțeles de-a lungul timpului acest tip de pasiune și mai ales de mândrie, mândria de a demonstra că sportul românesc are o șansă uriașă de reprezentare la nivel european, cu o singură condiție însă, să fie tratat corect și în raport cu performanța constant realizată.

În termeni de clasament pe sportivi și probe, rezultatele pot fi gasite pe siteul www.romaniapowerlifting.ro.

Cu aceasta ocazie, Federația Română de Powerlifting doreste sa multumeasca pentru sprijinul acordat de catre Ministerul Tineretului si Sportului, Weider Romania si Sotec Software.

 

Adauga comentariul tau

Membrii ztv

ZTV.ro
Sondaj
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 18 martie 2018

Zalau -2°C | 5°C posibil ploaie
Cluj-Napoca 0°C | 7°C Ploaie
Baia-Mare -2°C | 1°C Gheaţă
Bucuresti -3°C | 3°C Gheaţă
Satu-Mare -2°C | 2°C Cer acoperit
Timisoara -1°C | 4°C Ploaie
Constanta -3°C | 8°C Ploaie
Brasov -2°C | 4°C Ploaie

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Newsletter ZTV


Primeşte HTML?

Mini Chat
Contacteaza-ne!
Urmareste-ne pe Facebook!
Utilizatori Online
0 membrii online
Banner