Home Articole Sport Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting

Studenții români în fața unei sesiuni de performanță în powerlifting

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

În perioada 8-14 iulie, în Cehia (Pilsen) se desfășoară un eveniment reprezentativ pentru powerliftingul internațional,

Campionatul Mondial Universitar, o competiție care strânge la startul său, sportivi din peste 20 de țări, sportivi care reprezintă 67 universități de tradiție din statele respective. Demonstrând o tot mai mare apetență pentru întâlniri sportive de excepție, powerliftingul românesc, se prezintă la startul acestei competiții cu un număr de cinci sportivi proveniți din cadrul unor universități care înseamnă mult la nivel de performanță în contextul învățământului superior de stat și ne referim aici la universități precum Universitatea București, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea          „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sau Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

 

Născut în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, powerliftingul românesc, atacă această competiție cu un număr de cinci sportivi, toți studenți ai uneia dintre universitățile menționate anterior. Distribuția locurilor în lotul național care participă la această competiție arată astfel, Laurențiu Avram și Dan Turuș (Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), George Moise (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești), Daniel Ordean                     ( Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu), Theodor Dima (Universitatea București). Important de menționat este faptul că deși Daniel Ordean urmează acum un program masteral la Sibiu, este absolventul Facultății de Educație Fizică și Sportivă din cadrul Universității                          „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Delegația este condusă de către președintele FRP,                Ovidiu Pănăzan.

Un aspect interesant al competițiilor de acest gen este că în clasamentul final al competiției punctează în primul rând instituțiile de învățământ din care provin sportivii cu statut de studenți chiar dacă în ceea ce privește afilierea disciplinei powerlifting la cluburile universitare din România se înregistrează întârzieri din cauza unei birocrații care blochează în fapt prestigiul pe această linie a universităților despre care vorbim.

Cu toate acestea, Federația Română de Powerlifting, prin președintele său,                Ovidiu Pănăzan,  înțelege să promoveze sportul și educația românească la această întâlnire sportivă de excepție, respectând statutul de student al fiecărui participant din lotul selecționat pentru C.M. În același context, Federația Română de Powerlifting si cluburile apartinatoare își asumă pregătirea, suportul logistic și financiar al studentilor romani participanti în cadrul Campionatului Mondial Universitar și împarte cu onestitate eventualele rezultate de excepție cu universitățile din care provin sportivii.

 

 

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 15 decembrie 2019

Zalau 1°C | 10°C

Cluj-Napoca -2°C | 9°C

Baia Mare 2°C | 10°C

Bucuresti -1°C | 12°C

Satu Mare 2°C | 12°C

Timisoara 1°C | 13°C

Constanta 5°C | 12°C

Brasov -1°C | 10°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Membru ZTV.ro?Mini Chat