Banner
Home Articole Stiri din Tara COOPERAREA ROMÂNO-AMERICANĂ, ÎN DOMENIUL PROPRIETĂȚII INTELECTUALE

COOPERAREA ROMÂNO-AMERICANĂ, ÎN DOMENIUL PROPRIETĂȚII INTELECTUALE

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Astăzi, 4 aprilie, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, conducerea instituției a primit vizita unei delegații din

Statele Unite ale Americii.

 

Întâlnirea delegației române, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Apreutesei Victor Wili, cu delegația americană, condusă de Vishal Amin, coordonator al aplicării legii în domeniul proprietății intelectuale în Statele Unite ale Americii, a avut ca temă centrală domeniul proprietății intelectuale.

 

Au fost discutate bunele practici în domeniul protejării drepturilor de autor și a drepturilor conexe existente în cele două țări și modalități de dezvoltare a parteneriatului interinstituțional în acest domeniu.

 

La finalul discuțiilor, delegația americană a mulțumit partenerilor români pentru activitățile consecvente pe care Poliția Română le derulează în vederea combaterii criminalității din acest domeniu de activitate.

 

Informații de background:

 

Protecția drepturilor de proprietate intelectuală reprezintă un obiectiv prioritar al structurilor specializate ale Poliției Române. Ilegalitățile comise în acest domeniu, asociate adesea cu evaziunea fiscală și contrabanda, afectează atât bugetul de stat, cât și titularii de drepturi și distorsionează stabilitatea și competitivitatea mediului de afaceri.

 

În anul 2018, polițiștii structurilor de investigare a criminalității economice au cercetat peste 1.400 de infracțiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale pentru abateri în acest domeniu și au indisponibilizat  bunuri în valoare de aproape 15.000.000 de lei.

 

Adauga comentariul tau

Banner
ZTV.ro
Vremea

Prognoza meteo pentru azi, duminică 21 aprilie 2019

Zalau 7°C | 17°C

Cluj-Napoca 6°C | 20°C

Baia Mare 7°C | 20°C

Bucuresti 7°C | 18°C

Satu Mare 8°C | 22°C

Timisoara 7°C | 22°C

Constanta 6°C | 16°C

Brasov 2°C | 16°C

alte orase

atentionare meteo

Horoscop
Mini Chat