Zestrea Silvană – Locul II la „D’ALE PORCULUI” – Turneul Campionilor 2025

Boroș Richard David locul 1 la secțiunea debutanți în cadrul Concursului Național de Tobe – SepsiDrum
17 noiembrie 2025
La mulți ani David Tîrlea!
18 noiembrie 2025

Zestrea Silvană – Locul II la „D’ALE PORCULUI” – Turneul Campionilor 2025

Cu suflet, tradiție și excelență culinară la ediția a XII-a Sălajul a fost din nou pe buzele tuturor la „D’ALE PORCULUI” – Turneul Campionilor, ediția a XII-a, desfășurat în perioada 15–16 noiembrie 2025 la Băile Felix.
Cu o prestație impecabilă bazată pe tradiție, gust autentic și spirit de echipă, Zestrea Silvană a reușit să cucerească locul II, reconfirmând statutul său de ambasador al gastronomiei sălăjene. Pe lângă această poziție de podium, un premiu special a fost acordat pentru „Cel mai bun caltaboș”, distincție obținută de Denis Pop de la Măcelăria „La Sanda”
Șomeș Guruslău, comuna Năpradea, un rezultat care onorează întreaga echipă.
„D’ALE PORCULUI” este cel mai amplu festival-concurs de gastronomie tradițională românească, ajuns anul acesta la Turneul Campionilor – ediția a XII-a, unde ocupantele podiumurilor edițiilor precedente au revenit în competiție într-un cadru festiv, plin de culoare, savoare și prietenie. Atmosfera a fost completată de târguri locale, demonstrații culinare, muzică și voie bună.
Ediția a XII-a a reunit 12 echipe, dintre care 9 echipe din județul Bihor, campioane ale edițiilor anterioare, alături de 3 echipe invitate:
 Medieșul Aurit (județul Satu Mare) – ocupantă a locului II la ediția a VII-a,
 Zestrea Silvană (județul Sălaj) – locul III în 2024
 Nădlac (județul Arad) – organizatoarea Festivalului Cârnatului Proaspăt.
Ediția din acest an a reunit unul dintre cele mai puternice jurii din istoria festivalului. Președintele juriului a fost nimeni altul decât chef Cezar Munteanu, președinte al Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din România, o autoritate în gastronomia românească. Alături de el s-au aflat nume sonore precum Mircea Groza – cunoscut promotor al tradițiilor culinare transilvănene, chef Georgy Valery, chef Nina Rus, chef Cerasela Lungu, Oana Igrețiu și Diana Rajos-Nicolin de la „Savori Urbane”, chef George Furdui, chef Paul-Ionuț Secară și Adina Marciuc. Prezența acestor profesioniști a garantat
o jurizare riguroasă, atentă la detaliu și la fidelitatea față de tradiție.
Succesul Zestrei Silvane nu este doar rezultatul talentului gastronomic, ci și al unei echipe unite, care a muncit cot la cot, cu pasiune și determinare. Fiecare membru a contribuit cu profesionalism și respect pentru arta culinară: Adrian C. și Cristina C. – Complex La Nașu, Zalău, Ana-Maria S. și Ionuț S. – Punct Gastronomic Loca DecumAna, Moigrad-Porolissum, Sanda G., Denis P. și Daria P. – Măcelăria La Sanda, Jibou, Florin O., Sorin B. și Daniel S., iar eforturile lor au fost susținute de parteneri loiali:
 Boglar Champ Nușfalău
 Complex Restaurant & Pensiune “La Nașu” – Zalău
 Măcelăria „La Sanda” – Jibou
 Primăria Năpradea
 Punct Gastronomic Local DecumAna – Moigrad, Porolissum Brutăria Chieșd

„Cuvintele nu pot cuprinde mândria pe care o simțim astăzi. Fiecare fel de mâncare a purtat cu el povestea noastră, a Sălajului, a oamenilor simpli care gătesc cu sufletul.
Această performanță este despre noi toți – echipă, parteneri, comunitate. Mulțumim organizatorilor, juriului, dar mai ales celor care ne-au suținut cu inima deschisă. Locul II e o confirmare că drumul nostru e bun și că tradiția merită dusă mai departe.” (Stejeran Daniel – reprezentant Zestrea Silvană)
Alături de rezultatele oficiale, echipa Zestrea Silvană a primit și validarea publicului prezent. Pe baza tichetelor puse la dispoziție de organizatori, au fost vândute peste 200 de porții din preparatele tradiționale pregătite cu suflet și respect pentru rețete autentice. O dovadă clară că tradiția culinară sălăjeană are un gust care cucerește.
Zestrea Silvană mulțumește mass-mediei din Sălaj și Bihor pentru promovarea impecabilă a acestui demers culinar. Prezența și implicarea lor au contribuit la vizibilitatea echipei și la transmiterea unei povești în care gustul, tradiția și comunitatea au fost personaje principale.

Asociația Zestrea Silvană
Daniel Stejeran
-președinte-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *