Pot jocurile de noroc să te facă mai fericit?

MAGAZINUL DE INCALTAMINTE MARIKADY ZALAU
4 noiembrie 2021
McDonald’s deschide primul restaurant în Zalău
21 decembrie 2021

Pot jocurile de noroc să te facă mai fericit?

Nu știm dacă te-ai întrebat până acum, dar înainte de a încerca să răspundem noi, te întreb și pe tine – pot jocurile de noroc să te facă mai fericit? Gândește-te puțin și nu da un răspuns în pripă, căci s-ar putea să nu ai toate detaliile menite să te ajute să faci lumină în această dilemă. În primul rand, trebuie să analizăm faptul că fericirea arată diferit pentru fiecare dintre noi și că jocurile de noroc au legătură cu sentimentul de împlinire mai mult sau mai puțin – chiar si pe mr.bit casino. Însă, există anumite studii derulate, care corelează cu sentimentul de bucurie gamblingul, care generează efecte faine asupra individului participant la jocuri. Sigur, așa cum spuneam deja, cu toții răspundem diferit în fața euforiei, sentimentului de anticipare sau câștigului de orice fel.
Dar, ca să nu ne mai lungim, concluzia oferită de diverse cercetări este că jocurile de noroc pot avea adevărate beneficii asupra corpului și minții oamenilor, îmbunătățind calitatea vieții din mai multe puncte de vedere. Iată mai jos câteva motive care amplifica aceasta credință.

Fiorul necunoscutului

Mintea și organismul nostru ne joacă feste de cele mai multe ori dar nu se înșeală când vine vorba despre cum să reacționeze în fața situațiilor care implică riscuri și necunoscut. Atunci când câștigi știi clar că trebui să te bucuri, nu există jumătăți de măsură, dar ce faci cu drumul parcurs până la final, toată nebunia aia de anticipare? Se pare că în toata aventura aceasta, creierul nostru eliberează diverse substanțe chimice, care generează entuziasm, euforie. Ceea ce înseamnă că și până să câștigi, tot încerci și simți bucuria. Studiile au arătat că există o legătură puternică între frenezia dobândită și natura întregului proces de a ajunge până în acel punct. Ceea ce ne face să spunem că da, jocurile de noroc îți pot aduce bucurii.

Beneficii sociale

Jocurile de noroc te pot pune în fața multor oameni, pe care îi cunoști sau ajungi să-i cunoști. Iar asta te ajută pe termen lung să legi și dezvolți relații care mai de care mai ofertante, să ajungi să știi să te comporți într-un grup, să porți un dialog. Iar asta se aplică atât în online, cât și în offline, lucru care te mulțumește și împlinește, pentru că faptul că poți socializa înseamnă extrem de mult, pentru că oamenii sunt, în natura lor, creaturi sociale, care nu vor să fie ignorate și caută atenție. Și dacă vrei să ții totul pentru tine, să nu interacționezi, simplul fapt că iei parte la ceva la care știi că mai participă și alții este suficient de satisfăcător pentru a da o senzație de confort și de mulțumire, de siguranță. Și asta poate ajuta și la reducerea anxietății sociale.

Îmbunătățirea unor aptitudini

Dispoziția ni se schimbă în funcție de atmosferă în mod normal, iar gamblingul vine automat cu ceva pozitiv, pentru că suntem acolo să câștigăm. Iar asta se întâmplă doar exersând tot mai mult, jucând divers și variat, încercând una și alta. Iar asta ajută extrem de mult, pentru că astfel ai ocazia să acumulezi diverse aptitudini în timp ce joci. Menționez aici răbdare, atenția la detalii, studii de modele și numere, activități care îți antrenează activ creierul, îți ajută sănătatea mentală, posibilitatea de a deveni mai receptiv la ce contează și mai puțin tolerant cu mărunțișurile care te supărau înainte.

Experiențe de tot felul

Jocurile de noroc livrează indirect diverse experiențe care îți conferă o anumită stare de bine. Iar pe termen lung, că dau sau nu dependență, acestea îți vor fi sentimente pe care le vei asocia cu mulțumirea și cu împlinirea, căci nu găsești chiar oricând acea emoție. În definitiv, un câștig mic este tot un câștig, iar sentimentul acela constant de mândrie este cu greu egalat în realitate. Până și faptul că pierzi te ajută să fii mai fericit, atunci când asociezi asta cu gamblingul, pentru că pe termen lung cumva procesul va acționa ca un mecanism de apărare, inconștient corelat cu tot ce înseamnă jocurile de noroc. Și asta are, la bază, același scop: găsirea fericirii, chiar și atunci când eviți să fii dezamăgit.

Ce este riscul și de ce contează

Jocurile de noroc ajută la dezvoltarea abilităților de evaluare a riscurilor, iar asta te face să fii mai receptiv la posibilitățile de a fi nefericit. Pentru că, atunci când nu îți mai asumi primejdii care pot rezulta în pierderi financiare, înveți să fii mai responsabil, ceea ce după sine aduce mulțumiri personale. Dar altceva vrem să spunem de fapt, și mai exact faptul că gamblingul este o excelentă sursă de învățare, chiar și despre propria persoană. Dar mai ales în a te face să fii mai priceput în a te proteja de pierderi, o
gestionare care te va ajuta să fii mai responsabil și indirect mai cumpătat și sigur pe propria persoană, cu cât ești mai sincer.
Iei parte la ceva diferit

Cert este că tehnologia a evoluat extrem de mult, iar lucruri care păreau imposibile în urmă cu câțiva ani, acum nu mai sunt doar imaginații futuriste, ci mai degrabă realități tangibile. Tot ce înseamnă online permite călătorii în universuri ascunse, iar participarea la sesiuni în mediul virtual asigură, indirect, prezența într-un tărâm care te ajuta să evadezi dintr-un prezent, poate, apăsător și trist. La asta contribuite și toată ambianța aceea creată cu lumini și sunete pozitive, cu culori vibrante și energice, cu vizualuri atractive și cu tot felul de efecte fantastice.

Deci da, jocurile de noroc oferă fericire și pentru că lasă oamenilor posibilitatea de a câștiga bani, de a se îmbogăți. Căci până la urmă, d-asta participi, pentru a pleca acasă cu bani în plus, iar atunci când se întâmplă zâmbetul se transforma în râsete. Însă, jocurile de noroc au și o parte întunecată, pentru că pot crea dependență, ceea ce implică automat extrem de multe efecte negative asupra individului care joacă fără măsură și limite. Gamblingul servește multor motive, cele mai multe pozitive, însă atunci când nu este gestionat cum trebuie și sunt scăpate din vedere chestii relevante se pot genera crea chestiuni negative în relația cu alte persoane, cu bugetele proprii sau cu cerințele de la noi înșine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *