Virgil Țurcaș prefectul județului Sălaj vrea să pună accent pe transparență si accesabilitate

Secțiunea de drum afectată de alunecări, din zona dealului Vârșolț, va fi reparată
11 decembrie 2019
Sedinta de consiliu local la Primaria Zalau
24 ianuarie 2020

Virgil Țurcaș prefectul județului Sălaj vrea să pună accent pe transparență si accesabilitate

Virgil Țurcaș prefectul județului Sălaj: -Încă din prima zi de la ședința de învestire am arătat că îmi doresc să aducem instituțiile

statului mai aproape de cetățeni, să punem accent pe transparență și accesabilitate. Pe de altă parte, am subliniat că atitudinea anumitor funcționari și șefi de instituții față de resursele pe care le gestionează și beneficiarii activității lor  trebuie să se schimbe urgent.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie și de o colaborare corectă și eficientă cu dumneavoastră – reprezentanții mass media. Vă rugăm să ne semnalați ori de câte ori întimpinați probleme în relația cu instituțiile. Încă de săptămâna trecută am început o radiografiere a activității de comunicare a serviciilor publice deconcentrate. Veți avea, în cel mai scurt timp, toate datele de contact ale purtătorilor de cuvânt/responsabili comunicare. Nu vom accepta întârzieri nejustificate când vine vorba de informațiile de interes public – fără nicio excepție.

În cel mai scurt timp vom avea trecut la date de contact și un număr de whatsapp (exclusiv pentru mesaje).  Sălăjenii (și nu numai) ne vor putea transmite și prin intermediul acestui număr sesizările lor, vor putea semnala, prin mesaje și poze, incidente sau probleme la care sunt martori. Vorbim doar despre o măsură complementară când vine vorba despre despre comunicarea Instituției Prefectului – vom continua să utilizăm și toate celelalte canale de comunicare – mail, facebook, fax, telefonic, sesizări scrise sau transmise telefonic, audiențe etc.

În următoarea perioadă mi-am  propus, împreună cu echipa care a venit alături de mine, să avem întâlniri cu asociații profesionale, sindicate, reprezentanți ai patronatelor sau ai mediul ONG. De asemenea, o altă prioritate va fi  facilitarea relației dintre mediul de afaceri și instituțiile deconcentrate și alte instituții din teritoriu a instituțiilor centrale de stat, precum și mijlocirea în relația cu ministerele de resort pentru problemele ridicate din teritoriu.

Ne propunem să promovăm și să impulsionăm o mai puternică implicare a ONG-urilor și a societății civile în deciziile administrațiilor locale și județene sau a unor instituții.  Considerăm că este nevoie de o prezență mai serioasă a societății civile în proiectele care influențează viața sălăjenilor.

Vom continua să monitorizăm îndeaproape activitatea instituțiilor și administrațiilor locale, să încercăm să sprijinim inițiativele benefice pentru sălăjeni. Vom fi prezenți  nu doar în ședințe, în birouri, dar și pe teren, ori de câte ori va fi necesar.

Vom continua drumul reformei administrative. Ne vom axa în special pe problemele de funcționalitate, în raport cu beneficiarii serviciilor. Progresele se lasă așteptate. Mai avem încă lentoare și încremenire în ceea ce privește proiectele instituțiilor, precum și a activității functionarilor.

Vom pune accent în mod deosebit pe relația directă a funcționarilor publici cu cetățeanul- felul în care aceștia răspund solicitarilor, tonul folosit și mai ales timpul de soluționare a problemelor cetățenilor.

Nu vă așteptați să vorbesc doar despre ce e frumos și bine în instituții. Voi insista pe lucrurile care nu merg. Mai multa performanță și eficiență în instituții.

Vom sprijini instituțiile abilitate în lupta lor împotriva corupției.

Din echipa mea vor face parte:

Paul Maghiu – fost jurnalist la Graiul Sălajului și Adevărul, cu experiență în administrația locală și în activitatea de comunicare și relații publice (fost consilier județean, fost purtător de cuvânt al SC Transurbis SA și Citadin, șef Birou Relații cu Publicul la Compania de Apă Someș SA, Sucursala Zalău).

Alexandru Tamba – Alexandru Tamba – economist, experiență peste 35 ani, membru CECCAR filiala Sălaj din 1995, președinte CECCAR 2008-2016, membru al Camerei Consultanților Fiscali din 2009, contabil șef și apoi director economic la SC Drumuri și Poduri SA Sălaj în perioada 1990-2002, a activat în ultima perioadă la firma de contabilitate și consultanță financiară proprie.

Florina Man – fostă angajată a S.C. Simex S.A. Șimleu Silvaniei- Departamentul Relații Publice. Agenția de Presă Mediafax a fost primul contact cu presa scrisă în perioada studenției (monitorizarea presei), continuând apoi ca redactor știri la Radio Transilvania Zalău și colaborator în presa scrisă.

Adriana Sabou – funcționar în cadrul Instituției Prefectului.

Nu credem în soluții providențiale și suntem conștienți  de faptul că mandatul acestei echipe poate fi unul de scurtă durată, dar ne dorim ca această perioadă să stea sub semnul decenței, a responsabilității și a  transparenței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *