A inceput culesul strugurilor in judetul Salaj, la crama cu cea mai mare pivnita de vinuri din Romania

Atentie! Pe ruta Jibou – Ileanda trenurile nu circula
23 septembrie 2023
Batalie la Castrul Roman Porolisum
25 septembrie 2023

A inceput culesul strugurilor in judetul Salaj, la crama cu cea mai mare pivnita de vinuri din Romania

La cele aproape 40 de hectare de vita de vie lucreaza in prezent 16 oameni care incep munca de dimineata si pana seara, iar in acest ritm vor termina in arpoxativ o luna. In momentul de fata sunt probleme cu zilierii, asa ca forta de munca este la limita, se lucreaza cu angajatii din crama. Dupa prelucrarea stugurilor sticlele vor sta in pivnita 2 ani pentru a deveni faimoasele spumante care au fost preferate in acest an la schimbarea garzii papale de la Vatican. Strugurii sunt culesi si la podgoria Silvania. Acolo au cea mai mare crama din Romania.
Dupa ce se culeg strugurii acestia sunt separati de ciorchine intr-un aparat special si boabele sunt pompate intr-un recipient dupa care zeama care se va separa va fi pompata intr-un rezervor de inox si va deveni un vin deosebit. Urmeaza dupa aceasta operatiune presarea boabelor, iar mustul va fi depozitat intr-un alt rezervor unde se va lasa sa fiarba, dupa care va urma procedeul de vinificare.
Dregan Delian administrator: -Ne aflam pe Magura Simleului unde avem 10 hectare de vita de vie: muscat otonel, feteasca regala si pinot noir. Am inceput recolta de 2 saptamani, vremea e cu noi si speram ca in 2 saptamani sa finalizam. Ne descurcam cu oamenii din crama, cu forta de munca este destul de greu.
-producem vinuri doar cu struguri culesi din podgoria noastra, pentru ca ne dorim un control strict al calitatii, asfel putem produce vinuri de calitate, lucru certificat inclusiv prin medaliile castigate atat pe plan national cat si international anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *