Acţiune a poliţiştilor de la Biroul Rutier pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Motociclist accidentat in Zalau
7 iulie 2021
Pietoni amendati in Zalau
7 iulie 2021

Acţiune a poliţiştilor de la Biroul Rutier pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Miercuri, 7 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier, din cadrul poliţiei municipale, au desfăşurat o acţiune, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni.

Activitatea s-a desfăşurat pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în intervalul orar 10.30-12.00.

În acest context au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, dintre care patru pentru traversare neregulamentară şi una la Legea 61/1991 (adresarea de injurii şi expresii jignitoare).

Pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente le recomandăm pietonilor să circule numai pe trotuare sau în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public, să nu traverseze strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate, ori a mijloacelor de transport oprite în staţii, iar atunci când traversează trecerea pentru pietoni să se asigure că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Fiţi responsabili! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pietoni poate avea consecinţe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Alegeţi să fiţi în siguranţă! Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor! – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *