Acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente

Au fost aplicate 20 de sancțiuni conducătorilor de motocultoare
21 septembrie 2021
S-a ales cu dosar penal dupa ce a capturat un pui de caprior
21 septembrie 2021

Acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente

În perioada 17-19 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat, pe principalele artere din județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Planul de acțiune a avut ca obiectiv combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, al neportului centurilor de siguranță și al depășirii limitelor legale de viteză.

Polițiștii au aplicat aproape 600 de sancțiuni, din care 190 au fost pentru nerespectarea regimului de viteză, iar 104 pentru nefolosirea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

Au fost reținute 42 de permise de conducere, din care 22 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a limitei legale de viteză.

Polițiștii au retras 16 certificate de înmatriculare și au întocmit 7 dosare penale, 3  pentru conducere fără permis, 2 conduceri sub influența alcoolului, 1 conducere sub influența substanțelor psihoactive și un refuz de recoltare perobe biologice.

Vă reamintim că în această perioadă, polițiștii din întreaga țară acționaeză în cadrul Proiectului european ROADPOL – Safety Days, ce are ca obiectiv conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere.

Proiectul își propune ca ziua de astăzi, 21 septembrie, să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Fiți prudenți în trafic! Conduceți preventiv și adaptați mereu viteza la condițiile de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.