Efectele grindinei din județul Sălaj

joi, 11 iunie a.c., poliţiştii din Sălaj au verificat 971 de persoane
12 iunie 2020
12 iunie 2020, se află în carantină 20 persoane
12 iunie 2020

Efectele grindinei din județul Sălaj

🔴 În urma avertizării de fenomene meteorologice cod roșu ce a vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie, averse torențiale pentru județul Sălaj, cu valabilitate în data de 11.06.2020, în intervalul 15.10 – 15.40, s-au înregistrat efecte negative în municipiul Zalău. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase și anume pentru a scoate apa din câteva imobile, gospodării, curți, și garaje inundate. De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuți sau de alte elemente de construcție desprinse de pe imobile.
🔴 În acest context au fost emise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, iar la nivelul unității a fost activată grupa operativă.
S-a intervenit in municipiul Zalau pe străzile Crișan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bdul Mihai Viteazul, Dumbrava, Gheorghe Doja și Păcii.
🔴 A mai fost afectat și imobilul Insp. Scolar Judetean Salaj (un panou cu geamuri spart) și o grădiniță (Speranța) din Zalău de unde apa s-a retras.
🔴 În localitatea Crișeni, s-a intervenit la două acoperișuri avariate a unor gospodării.

Sursa: ISU Smurd Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *