CONDUCERE FĂRA DREPT A UNUI AUTOVEHICUL/SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

NERESPECTAREA NORMELOR DE PROTECŢIE/RĂSPÂNDIRE COVID 19
14 septembrie 2020
IDENTIFICARE AUTOR INFRACŢIUNE
14 septembrie 2020

CONDUCERE FĂRA DREPT A UNUI AUTOVEHICUL/SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 La data de 12.09.2020, ora 11.30, in mediul rural pe DJ108G, intersecție cu DC 77, în localitatea Crasna, lucrătorii Serviciului Rutier au identificat un tânăr de 24 ani, domiciliat în  județul Bihor, care conducea  un autoturism din direcția Cizer spre Crasna, fără a poseda permis de conducere.

         Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest marca Drager rezultatul fiind negativ.

         A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, prev. de art.  335 alin.1 Cod Penal.

         La data de 13.09.2020, ora 01.45 agenții de poliție, din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Hida,  aflându-se in exercitarea atribuţiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism cu nr. de circulatie provizoriu, care circula pe DN1G Chendrea, la intersecţia cu DC 52A, pe raza loc. Chendrea, comuna Balan, jud. Sălaj. În  urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul de 27 de ani aflat la volanul acestuia  nu  era deţinător de permis de conducere, pentru nicio categorie. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

          S-a întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante, iar cercetările continuă cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de„ Conducerea  unui vehicul fara permis de conducere „, faptă prev. și ped. de art. 335 al.1 din C.p.

           La data de 13.09.2020 orele 02:00, pe Str. Elena Pop din municipiul Zalău, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publica Zalau, şi Biroul Rutier Zalău au  identificat în trafic un autoturism condus  de un tânăr  de 23 de ani domiciliat în Zalău, care nu  deţinea  permis de conducere valid.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de  0,44 mg/l alcool pur, în aerul expirat, acesta fiind condus la UPU Zalau, pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

         S-a intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “ Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere şi sub influenta  băuturilor alcoolice”,  fapte prevăzute de art. 335 alin 1 şi 336 alin 1. din Cod Penal, cu aplicarea art 38 Cod Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *