Dosare penale şi sute de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

5,20- rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Sălaj în luna ianuarie 2021
19 februarie 2021
O nuntă, un botez, o stare civilă și o zi de naștere au fost întrerupte sâmbătă seara de polițiștii din Zalău
21 februarie 2021

Dosare penale şi sute de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În perioada 12-18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier  au acționat în zona de competenţă, pentru siguranța traficului rutier, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57150 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 296  au fost la regimul circulaţiei rutiere, trei la Legea 55/2020, două la Legea 37/2017, iar o sancţiune a fost aplicată la Legea 448/2005 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost reţinute nouă permise de conducere, dintre care trei pentru depăşiri neregulamentare, două pentru neacordare de prioritate pietonilor şi câte unul pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, neacordarea de prioritate vehiculelor şi neprezentarea în termenul de 24 de ore la sediul poliţiei ca urmare  a producerii unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Totodată, poliţiştii au retras şi nouă certificate de înmatriculare.

În materie penală au fost constatate două infracţiuni (conducere cu permisul suspendat) fiind soluţionate şi patru dosare.

Recomandăm în continuare conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, iar la efectuarea oricărei alte manevre să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă.

Drum bun, fără evenimente rutiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *