Langalaua din localitatea Iaz

Un nou proiect Delgaz Grid a obţinut cofinanţare din fonduri europene
28 septembrie 2018
Bilete de tratament disponibile pentru seria 16
28 septembrie 2018

Langalaua din localitatea Iaz

In localitatea Iaz, judetul Salaj se mai pastreaza traditia si oamenii isi pregatesc hrana din timp pentru iarna, asa cum s-a facut

de catre bunici. Fructele sunt bagate la cuptor dupa ce s-a copt painea si se usca fara sa fie stropite cu indulcitori sau conservanti. Ligia Alexandra Bodea, este o tanara care a vazut prima data la bunica ei technica uscarii fructelor la cuptor si a invatat in timp mai multe retete de mancaruri traditionale si sanatoase. Intregul proces de uscare a fructelor necesita atentie si rabdare, incepand cu pregatirea cuptorului, asezarea jarului, scoaterea samburilor si asezarea prunelor in cuptor. Daca placinta de prune are nevoie de 30 de minute pentru a putea fi consumata, uscarea fructelor ia mai mult timp, iar fructele trebuie uscate incet pentru a se mentine vitaminele.

 

Ligia ne-a dezvaluit cum se prepara placinta cu prune, care se numeste langalaua si dupa 30 de minute de copt in cuptor am putut gusta aceasta placinta traditionala si sanatoasa, fara E-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *