Pentru siguranţa elevilor, forţele de ordine sunt la datorie

Copil electrocutat mortal
10 mai 2021
Transportul rutier de persoane și mărfuri în atenția polițiștilor
11 mai 2021

Pentru siguranţa elevilor, forţele de ordine sunt la datorie

Pentru prevenirea faptelor antisociale, absenteismului școlar, accidentelor rutiere, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus, poliţiştii de la structurile de siguranţă şcolară, ordine publică, rutieră, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali desfăşoară zilnic activităţi în zona unităţilor de învăţământ.

Reamintim tuturor că portul măştii de protecţie este obligatoriu în continuare în spaţiile publice, dar şi respectarea distanţării fizice.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, recomandăm părinţilor să-i învețe pe cei mici câteva să circule numai pe trotuare, să nu se angajeze în traversarea drumului public decât prin locuri special  amenajate, semnalizate și marcate corespunzător, să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la coltul intersecției și doar după ce s-au asigurat corespunzător.

De asemenea, le mai recomandăm să nu traverseze strada în fugă şi să nu se angajeze în traversarea părții carosabile prin fața sau spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sunaţi de urgenţă la 112!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *