Persoane bănuite de comiterea unor furturi, identificate de polițiștii de investigații criminale

ACCIDENT CU PĂRĂSIRE ÎN MUNICIPIUL ZALĂU
22 iulie 2021
Persoane bănuite de comiterea unor furturi, identificate de polițiștii de investigații criminale
22 iulie 2021

Persoane bănuite de comiterea unor furturi, identificate de polițiștii de investigații criminale

La data de 21 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale au identificat trei persoane bănuite de furtul unui flex și a doi acumulatori auto, faptă comisă în cursul acestui an, în municipiul Zalău.

Persoanele bănuite sunt trei minori, din Jibou, respectiv comunele Meseșenii de Jos și Supur.

Aceștia ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un garaj, din municipiul Zalău.

Tot ieri, 21 iulie, polițiștii au identificat persoana bănuită de furtul unui câine de rasă, faptă ce a avut loc la data de 22 iunie a.c., în municipul Zalău.

Persoana bănuită este un minor, din comuna Românași.

Câinele a fost recuperat și predat persoanei prejudiciate.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, polțiștii au identificat persoana bănuită de furtul unui portmoneu, dintr-un local, din municipiul Zalău.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, la data de 14 iulie a.c., un minor, în timp ce se afla într-un local din Zalău, ar fi sustras un portmoneu în care se aflau 1.800 de lei.

După administrarea întregului probatoriu, dosarele vor fi înaintate cu propuneri legale unității de parchet competente.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, 21 iulie a.c., polițiștii sălăjeni au întocmit 3 dosare penale la regimul rutier.

La data de 21 iulie a.c., ora 14:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic, pe strada Morii, din localitatea Almașu, un autoturism, condus de un un minor, din comuna Almașu, care nu posedă  permis de conducere.

Tot ieri, 21 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au oprit în trafic, în localitatea Aluniș, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat, de 45 de ani, din Supuru de Sus, județul Satu Mare.

Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea permis de conducere necorespunzător categoriei din care fac parte cele două vehicule identificate în trafic.

Astfel, conducătorul auto poseda permis de conducere pentru categoriile AM și B, iar pentru a conduce ansamblul de vehicule respectiv, acesta ar fi trebuit să dețină permis de conducere și pentru categoria E.

De asemenea, ieri, la ora 21:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic, pe Drumul Comunal 77, în localitatea Horoatu Crasnei, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Horoatu Crasnei.

Polițiștii au constatat faptul că autoturismul, care avea numere de înmatriculare provizorii, un avea încheiată poliță de asigurare, iar autorizația de circulație provizorie era expirată din 3 septembrie 2020.

Totodată, s-a stabilit faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere.

În toate cazurile, s-au întocmit dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unităților de parchet competente. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *