Digi History – program de expoziții online 3D a Muzeului Județean de Istorie li Artă Zalău

Tânăr bănuit de furt identificat de poliţişti
28 mai 2020
ABA Someș-Tisa consultă publicul cu privire la problemele importante de gospodărire a apelor
28 mai 2020

Digi History – program de expoziții online 3D a Muzeului Județean de Istorie li Artă Zalău

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău demarează un proiect numit ,,Digi History” care constă într-o serie de expoziții online, prezentate pe site-ul muzeului: www.muzeuzalau.ro și pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/muzeuzalau.ro/ . Acest proiect are în vedere valorificarea digitală a patrimoniului deținut de muzeu și facilitarea accesului la acesta pentru un public cât mai numeros.

Acest mod de prezentare a patrimoniului ne permite accesul la un public mai larg și o nouă formă de conectare cu cei interesați de colecțiile noastre. Expozițiile vor fi pe o anumită tematică valorificând colecțiile diverse pe care muzeului nostru le deține sau profile diferite de colecții și vor prezenta modelări 3D a pieselor din aceste colecții. Temele vor reflecta caracterul multispecializat al muzeului nostru: istorie, artă, etnografie, antropologie etc.

Prima expoziție din acest proiect este ,,Dacica 3D – Vase dacice din județul Sălaj” și va fi disponibilă pe site-ul nostru începând de vineri 29 mai 2020. Veți putea admira, dar și interacționa cu reproduceri tridimensionale a unor artefacte descoperite pe teritoriul județului nostru în cadrul diverselor campanii de cercetare arheologică desfășurate de instituția noastră. Mai mult, cei care dețineți ochelari VR – 3D; dați click pe simbolul VR și imersați în minunată lumea a artefactelor.

Desigur că muzeul nostru va continua și programul său de expoziții în sală, alături de aceste expoziții virtuale. Aveți așadar multe motive de a rămâne conectați cu instituția noastră atât online cât și offline. După cum știți ne-am redeschis spațiile expoziționale pentru public, așadar vă așteptăm la muzeu.

Conducerea MJIAZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *