Pregătiri de Paşti alături de rapsodul popular Ileana Graţiana Pop

Se pare ca sunt si altii care nu semnalizeaza
9 aprilie 2018
Scandal de Paste in centrul Zalaului
10 aprilie 2018

Pregătiri de Paşti alături de rapsodul popular Ileana Graţiana Pop

Oua roşii, cozonac cu nucă şi silvoiţă, drob, ciorbă de miel şi pâine de casă, sunt cîteva dintre preparatele gătite de sălăjeanca

Ileana Graţiana Pop pentru masa de sărbători. Cele mai importante sunt ouăle vopsite în apă cu coji de ceapă. Rezultatul este deosebit, o culoare superbă, un roşu potrivit de aprins. Numai că nu este o simplă culoare, ci una din care nu lipseşte modelul unei frunzuliţe aplicate pe ou cu ajutorul unui ciorap. După ce au fiert în oala plină de apă cu coji de ceapă, ouăle sunt luate pentru a fi şterse şi unse cu puţină slănină. Aşa prin un luciu persistent, pentru o prezentare aşa cum se cuvine, mai ales că multe vor ajunge la biserică, în buzunarele celor mici. Nu vor rezista prea mult, pentru că imediat după slujba de Înviere, ouăle vor fi ciocnite alături de vorbele frumoase şi nelipsite de la această sărbătoare: Hristos a Înviat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *