

PENTRU PROTEJAREA STARII DE SANATATE:
a) sa se evite expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18 b) este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5-2 litri/zi), fara a astepta senzatia de sete. Este necesar un pahar cu apa la fiecare 15-20 minute c) este recomandat consumul de fructe si legume proaspete (pepene rosu, galben, prune,castraveti, rosii), deoarece aceste contin o mare cantitate de apa
d) trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), doarece favorizeaza deshidratarea
e) se recomanda evitarea consumului de bauturi care contin cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece aceste sunt diuretice
f) daca este absolut necesara expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosita o tinuta adecvata: palarii de soare, haine ample, pe cat pozibil din fibre naturale si in culori deschise
g) evitarea, pe cat posibil, a activitatilor exterioare care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc)
h) preocuparea permanenta pentru starea de sanatate a celor dependenti de noi (copii,varstnici, persoane cu dizabilitati), oferindu-le in mod regulat lichide, chiar daca acestia nu le solicita
i) pastrarea contactului permanent cu vecinii, rudele, cunostintele care sunt in varsta sau cu dizabilitati si monitorizarea starii lor de sanatate.
DIRECTOR EXECUTIV
Dr. Ligia Marincaş