Primaria Zalau
Vor finaliza deratizarea – dezinsectia
13 mai 2008
Politia Salaj
TIR rasturnat in Ciumarna
13 mai 2008

PrefecturaInstituţia Prefectului a lansat Caravana de prezentare a oportunităţilor oferite prin PNDR

Prefectul Andrei Todea a paticipat astăzi, 13 mai 2008, în comuna Crasna la lansarea unui proiect iniţiat de Instituţia Prefectului  – Sălaj privind informarea cetăţenilor din mediul rural referitor la oportunităţile de finanţare a proiectelor în domeniul agricol şi de dezvoltare rurală. Caravana de informare privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)se va derula până la finele lunii în curs, timp în care vor fi organizate întâlniri în 18 comune alese geografic ca centre de informare, inclusiv pentru localităţile limitrofe. Tot astăzi, o astfel de sesiune de informare a avut loc în comuna Sâg, unde au fost nvitaţi să participe posibili beneficiari ai PNDR din Sâg, Plopiş, Valcău şi Bănişor.

În opinia prefectului Todea, realizarea unui astfel de proiect care are ca obiectiv asigurarea unei informări corecte şi punctuale a potenţialilor aplicanţi este deosebit de importantă, avînd în vedere faptul că “în perioada 2007 – 2013 prin PNDR vor fi asigurate fonduri în valoare de 7,5 milioane de euro destinate dezvoltării rurale. Sunt bani de care putem beneficia prin crearea unor proiecte viabile, insă, acest lucru se poate realiza numai dacă informaţia ajunge la posibilii beneficiari în timp util şi într-o formă cât mai explicită. Cetăţenii trebuie să înţeleagă faptul că prin astfel de proiecte se pot obţine sume de bani ce pot contribui decisiv la dezvoltarea reală a comunităţilor din care provin.”

Proiectul iniţiat de Instituţia Prefectului constă în diseminarea informaţiei privind PNDR către potenţialii beneficiari, în timpul întâlnirilor programate în cele 18 centre urmând să fie prezentate materiale interactive adecvate specificului local al comunei/regiunii, să se distribuie modele de proiecte finanţabile prin PNDR şi, desigur, să aibă loc dezbateri pe marginea problemelor ridicate de participanţi.  

Nu în ultimul rând, se are în vedere ca, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului vor asigura asistenţa pe parcursul realizării proiectelor pentru potenţialii aplicanţi pentru finanţare.

În perioada următoare, Caravana de informare privind PNDR, se va deplasa în comunele: Nuşfalău, Ileanda, Treznea, Hida, Crişeni, Sărmăşag, Hereclean, Zimbor, Rus, Ip, Românaşi, Surduc, Sălăţig, Carastelec, Someş Odorhei şi Cuzăplac.  

 Cristina Ghiorghiu – purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *