A apărut volumul semnat de colonelul în rezervă Niculae Costin, „Fântânele-Rus. Istorie şi actualitate”

„Cultură pe uliță… la Derșida”
28 august 2023
Vă invităm cu drag la vernisajul expoziției de fotografie ,,Sălaj  – Frumusețe, Tradiție, Poveste” 2023, marți, 5 septembrie 2023, la ora 17, în Piața Unirii din Oradea
2 septembrie 2023

A apărut volumul semnat de colonelul în rezervă Niculae Costin, „Fântânele-Rus. Istorie şi actualitate”

În colecţia „Monografii” a Editurii „Caiete Silvane”, a apărut, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, volumul semnat de colonelul în rezervă Niculae Costin, „Fântânele-Rus. Istorie şi actualitate”, monografie, ediţia a II-a, revăzută şi adăugită.

Col. (r.) Niculae Costin: Născut în satul Iapa, la 21 septembrie 1948; Școala primară: clasele I-IV în Iapa, clasele V-VII în Rus; Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Dej; Școala Militară de Subofițeri „Gheorghe Lazăr”, Sibiu; Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”, Sibiu; Academia de Înalte Studii Militare București, licențiat în Științe politice, militare și arme întrunite; A slujit țara sub faldurile tricolore timp de 33 de ani, fiind distins cu mai multe ordine și medalii militare; Pe 30 septembrie 2001 se pensionează la limita de vârstă în grad.

„M-am născut și am venit pe lume din duhul acestei colectivități sătești și mă întorc deseori în mijlocul ei cu multă plăcere, dragoste, pioșenie și respect față de înaintași și față de contemporani. Cu toții am apărut pe cerul acestui crâmpei de univers dintr-un dat anume. Acolo unde dealul ascunde minunea, pădurea, miracolele, iar văile, vestigiile dăinuirii noastre pe aceste plaiuri.

Ține de bărbăția și seriozitatea noastră de a fi și a rămâne stele strălucitoare, aștri nepieritori în constelația timpurilor, sau comete de scurtă durată, al căror sclipit îl spulberă și-l potolesc zorii și roua dimineților…” (Autorul)

Cartea va fi lansată sâmbătă, 2 septembrie 2023, la Fântânele-Rus, comuna Rus, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 685 de ani de la atestarea documentară a satului.

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro

www.caietesilvane.ro

www.edituracaietesilvane.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *