Teatru: „MASCARICIUL” cu Horatiu MALAELE
7 iunie 2008
Icoana
Pomenirea Sfintei Mucenite Chiriachi
7 iulie 2008

Agripina23 iunie este a 174-a zi a calendarului gregorian şi a 175-a zi în anii bisecţi.

Reclama, Zalau, Salaj, Firme, Servicii

    În această lună, în ziua a douăzeci şi treia, are loc pomenirea Sfintei Muceniţe Agripina Romana in  calendarul ortodox. Această sfântă era născută şi crescută în vestita cetate a Romei. Şi de mică da miros inimilor credincioşilor ca un trandafir într-o gradină, şi gonea stricăciunea patimilor, pentru ca împodobindu-şi sufletul cu fecioria şi cu bărbăţia, şi făcându-se mireasa lui Dumnezeu, a alergat cu îndrăznire şi cu vitejie la mucenicie, dându-se pe sine la multe chinuri pentru iubirea şi dragostea lui Hristos, Mirele său.

    După aceea fiind bătută cu toiege la trup, a zdrobit prin bătăile ei oasele păgânătăţii, şi fiind dezbrăcată de haine, a mustrat şi a defăimat goliciunea vrăjmaşului. Şi legând-o cu legături şi punând-o la munci, şi de înger fiind dezlegată, a dezlegat toată credinţa cea rea. Drept aceea în acele chinuri şi-a dat sufletul la Dumnezeu. Iar acestea a pătimit sfânta în timpul împărăţiei lui Valerian (253-259).
23 Iunie mai este conoscuta ca, “Ziua Internatinala Olimpica” ziua cand a luat fiinta Comitetul International Olimpic in 1894, este o aniversare care prilejuieste, in fiecare an si in Romania, organizarea de crosuri, sesiuni stiintifice pe teme olimpice, expozitii de desene, evenimente culturale, etc. Anul acesta, 23 de judete au fost gazda crosurilor olimpice,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *