Biblioteca Județeană Sălaj a deschis o primă filială în Zalău

Stagiunea Județeană de Toamnă la Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei și Jibou
12 octombrie 2022
Lansare de carte Florin Horvath la Muzeul Național al Literaturii Române
17 octombrie 2022

Biblioteca Județeană Sălaj a deschis o primă filială în Zalău

Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Sălaj, aduce cartea mai aproape de cititori, inaugurând marți, 11 octombrie, prima filială din municipiul Zalău, pe strada Simion Bărnuțiu, bl. A28 (zona Scala).

„Sunt onorat și, în egală măsură, emoționat să particip la acest eveniment important nu doar pentru Biblioteca Județeană, ci și pentru întreaga comunitate. Ideea deschiderii filialei s-a materializat grație eforturilor echipei de bibliotecari, oameni devotați față de profesie, ce veghează, alături de dascăli, la formarea generațiilor tinere. Prin acest demers, susținut și încurajat de administrația județeană și de sponsori inimoși, Biblioteca Județeană deschide o nouă fereastră spre lumină, ce va sădi în sufletul copiilor dorința de cunoaștere. Nu pot să nu remarc efervescența activităților pe care le derulați împreună cu copiii și cu cadrele didactice și să vă felicit pentru ceea ce faceți, asigurându-vă, în același timp, de tot sprijinul Consiliului Județean. Mă bucur să pot spune astăzi că dorința de la începutul mandatului, aceea de a colabora cu mediul privat în beneficiul comunității, devine realitate. Le mulțumesc celor de la TenarisSilcotub, Michelin România, Electro Grup Zalău și Dedeman SA pentru că investind împreună suntem mai puternici și reușim să facem mai mult pentru Sălaj și sălăjeni”, a declarat, la inaugurare, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Filiala Scala pune la dispoziția publicului o colecție de 3.500 de volume din toate domeniile, fiind împărțită în zone destinate publicului mic (0-6 ani), școlarilor, tinerilor și adulților. Caracteristic acestui spațiu este zona de educație STEM, unde se vor organiza activități destinate copiilor pasionați de robotică, astronomie, matematică și inginerie.

La deschiderea oficială a noii filiale au fost prezenți și vicepreședintele CJ Sălaj, Szilágyi Róbert-István, subprefecții Adriana Sabou și Florin Florian, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, directorul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, Sorina Stanca, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din județ, ai sponsorilor, precum și alți prieteni ai bibliotecii.

Andreea Marton, purtător de cuvânt CJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.