”Care dintre noi?” un film cu Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc

Cum sa rezolvam problemele in familie?
6 noiembrie 2020
Artă plastică la Jebucu
10 noiembrie 2020

”Care dintre noi?” un film cu Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc


un film de Chris Simion – Mercurian despre cancer ca oportunitate,
cu Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc
 
Într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, cinci personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate. 
„Care dintre noi?” este o poveste despre cancer în viziunea scriitoarei și regizoarei Chris Simion – Mercurian. Este un film despre bucuria de a trăi, despre iubire, iertare și asumare.
“Cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă știi să îl abordezi așa. În 2017 am fost diagnosticată cu cancer de sân, iar povestea asta e inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul „Care dintre noi” este modul meu de a le împărtăși celor care se confruntă cu cancerul că există lumină în spatele bolii. Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze și să abordeze cu umor. Există situații mult mai dramatice decât această boală. E vorba de perspectivă, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria și iubirea de viață. Nici măcar cancerul. Viața e pe zile și e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult.” spune Chris Simion – Mercurian.
 
În film apar actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă și Georgeta Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident. Distribuția este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Acesta este primul film regizat de Chris Simion – Mercurian și, de altfel, proiectul își dorește să aibă și un impact social. Tocmai de aceea, difuzările filmului vor fi făcute pe pagini de Facebook ale unor asociații de pacienți, pe canale media care militează pentru informarea și educarea corectă a pacienților și în 15 secții de oncologie.
Primele difuzări:
12 noiembrie, ora 20.00 – pe pagina de Facebook Fundația Renașterea. Difuzarea va fi urmată de o discuție între Chris Simion – Mercurian și Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea.
17 noiembrie, ora 20.00 – pe pagina de Facebook și YouTube Pacientul 2.0 

Care dintre noi?
Cu:
Maia Morgenstern – Andrea
Marius Manole – Medicul
Ilona Brezoianu – Ina
Crina Semciuc – Maica
Delia Grigoroiu – Delia
Georgeta Popescu – asistentă
Eva Spiru – medic rezident
Alexandra Mercurian – copilul
 
Sunet: Ștefan Munteanu
Foto și afiș: Dedi Grigoroiu
Machiaj: Georgeta Barbu
Asistent regie: Dan Severin
Montaj și sound design: Total Image Solution
Director de producție: Tiberiu Mercurian
Scenografia: Maria Miu
Asistent scenografie: Maria Constantin
Director de imagine: Cristi Enache
Text și regie: Chris Simion – Mercurian
 
Producători: Grivita 53, Fundația Renașterea, Pacientul 2.0
Co-producători: Întreprinderea de cultură & Asociația R.O.Z.
Cu sprijinul: Bristol-Myers Squibb și Novartis
Durata: 50 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *