Cele mai tari perle la bac

Icoana
Pomenirea Sfintei Mucenite Chiriachi
7 iulie 2008
Muzeu Vernisaj
Vernisaj
11 august 2008

Cele mai tari perle la bac

Perle bacCateva franturi din cele mai tari perle la bacalaureat 2008: Nichita Stănescu este un poet care se miră de orice. El se miră şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că asa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri." "Luceafărul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred că are vreo suta de strofe, şi acolo e vorba despre o poezie de dragoste pentru că exista o fată pe care o iubesc doi tipi şi ea la început nu ştie pe care săl iubească, dar îl alege pe celălalt şi o doare în cot de Luceafăr."

"Eminescu a scris Luceafărul pentru că l-a văzut mai mare decât toate stelele şi de aceea ia plăcut … Luceafărul s-a transformat într-un flăcău pentru că altfel nu putea so iubească pe fata împăratului dar pe urma s-a nasolit treaba pentru că fata aia iubea pe altul şi Luceafărul s-a întors în cer de unde căzuse."

 “Când cel care scrie basmul este incult si basmul este incult”

“Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final”; “Basmul studiat de noi este Harap Alb si este un basm cult pentru ca este scris de un om cult, Eminescu. Atunci cand cel care scrie basmul este incult si basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amândoua basmele sunt frumoase, numai ca unul este scris intr-un fel si celalalt in alt fel”.
   Nu înţeleg de ce Harap Alb este un basm cult. Dacă era cult, adică inteligent, eu nu înţelegeam ce scrie în carte pentru că ar fi trebuit să aibă numai cuvinte neînţelegătoare. Asta nu înseamnă că eu nu sunt un băiat deştept!
   Despre Nichita Stănescu: “este un poet care se miră de orice. El se miră şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri”
  Adica Ion zacea atat de adanc incat nici nu si-a dat seama ca a uitat lumina aprinsa si era atat de lenes ca nici becul nu la (sic!) mai sters de praf si de aceea lumina era murdara
  Eu cred că Nichita Stănescu a fost puţin emo. Aşa am văzut eu o poză cu el în carte, avea părul în ochi cum are nişte fete de la noi din şcoală. Nimeni nu le suportă că sunt ciudate. De ce l-a lăsat pe Nichita ăsta cu nume de fată să scrie poezii? Nu ştiau că e sensibil?
   Harap Alb s-a împrietenit cu un burtos care mânca mult de tot şi cu un beţiv care nu se îmbăta niciodată. Şi a mai fost unul care îşi lungea mâinile şi picioarele ca în filme şi ajungea dupe lună. Poate Eminescu a văzut viitorul de s-a gândit el că există oameni de plastic care se lungesc
Si am putea sa continuam…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *