CORBU îi dedică un turneu sculptorului Constantin Brâncuși

A apărut ediția on-line a nr. 180/ ianuarie 2020 al revistei Caiete Silvane
15 ianuarie 2020
Statuie comemorativa Ady Endre in Zalau
27 ianuarie 2020

CORBU îi dedică un turneu sculptorului Constantin Brâncuși

În perioada 17-23 februarie, Sergiu CORBU Boldor, violonistul și liderul Proiectului Muzical CORBU, pornește în turneu cu Blana

con Dios. Starea 23. Turneul îi este dedicat lui Constantin Brâncuși și cuprinde cinci orașe: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Reghin, Piatra Neamț și Iași.

 

Scopul turneului este acela de a atrage atenția asupra artei lui Constantin Brâncuși, sculptura, printr-o altă artă: muzica.

„Vioara este instrumentul meu de suflet. Deși am ales să-i dedicăm lui Brâncuși o săptămână de turneu, am decis, nu întâmplător, ca evenimentul de pe 19 februarie, când este, de fapt, ziua de naștere a lui Brâncuși, să-l ținem la Reghin.  Se știe că Brâncuși avea o pasiune aparte pentru viori, iar Reghin este supranumit Orașul viorilor.” (Sergiu CORBU Boldor)

Astfel, prin acest turneu CORBU face conexiunea între muzică și sculptură, două domenii aparent diferite.

Ideea conexiunii profunde între muzică și sculptură a prins viață pornind de la vorbele lui Brâncuși, care mărturisește că:  „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

 

Biletele pot fi achiziționate online pe entertix.ro sau în ziua evenimentului. Accesul general este de 23 lei, iar accesul pentru elevi, studenți și pensionari este de 13 lei.

 

Detalii evenimente:

https://www.facebook.com/events/1103288493337724/

https://www.facebook.com/events/460806624807150/

https://www.facebook.com/events/479785522943012/

https://www.facebook.com/events/518610989005649/

Bilete online aici:

https://www.entertix.ro/g/316/corbu-blana-con-dios-starea-23.html

 

Sergiu CORBU Boldor este inițiatorul și coordonatorul Proiectului muzical  CORBU. Este cunoscut în lumea muzicală pentru formația de punk acustic folcloric medieval  AD HOC. A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca:  Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Hara, farfarello, Haggard, Gabriela Cilmi, Macy Gray, Guano Apes. A absolvit Universitatea din Oradea cu specializare în pedagogie muzicală și interpretare vioară. Instrumentul său principal este vioara, iar ca instrumente secundare: chitară, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *