Deschiderea expoziției de artă „El – Zorab în contemporaneitate”

5 minute pentru suflet – Episodul 150 – MAMA
27 martie 2021
Patru dimensiuni ale dezvoltarii personale
8 aprilie 2021

Deschiderea expoziției de artă „El – Zorab în contemporaneitate”

Luni, 29 martie 2021, ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, a avut loc deschiderea oficială a expoziției de artă „El – Zorab în contemporaneitate.”
Despre importanța promovării artei chiar și în condiții vitrege de pandemie a vorbit inspectorul școlar general, prof. dr. Vasile Bulgărean, în timp ce directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, prof. Gheorghe Bancea a evidențiat caracterul interdisciplinar al expoziției, respectiv simbioza literaturii cu pictura.
Domnul Victor Pintea, director la Clubul Copiilor Jibou a prezentat un scurt istoric al Cercului de Pictură,înființat în anul 1969, evidențiind abnegația și talentul fiecărei generații de elevi.
Profesorul coordonator, domnul Ionel Baltă a apreciat acuratețea lucrărilor realizate în tehnica ulei pe pânză, maniera abstractă, expuse de elevii Cercului de Pictură de la Clubul Copiilor Jibou și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.
La final, elevii au recitat fiecare câte o strofă din poezia „El-Zorab,” de George Coșbuc, strofă pe care ei au transpus-o în picturile lor prin intermediul culorilor și al imaginilor.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj, Clubul Copiilor Jibou și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *