Duminica va fi un eveniment comemorativ la Muzeul Memorial al Holocaustului din Simleu Silvaniei

„Hai să dăm mână cu mână!” Spectacol online dedicat Zilei Unirii Principatelor Române
22 ianuarie 2021
Ecouri Eterne – Holocaustul
28 ianuarie 2021

Duminica va fi un eveniment comemorativ la Muzeul Memorial al Holocaustului din Simleu Silvaniei

Participarea doamnei Roberta Seret-Bayer la evenimentul de la Șimleu Silvaniei ca reprezentant al Organizației Națiunilor Unite întărește faptul că la 24 Ianuarie 2005  în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

            Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 Ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. 27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

Dr. ROBERTA SERET-BAYER este fondatorul și directorul executiv al unui ONG la Organizația Națiunilor Unite, denumit Organizația Internațională pentru Educația Cinematografică. Este de asemenea Directorul pentru Comitetul de Ospitalitate al Națiunilor Unite. Este și profesor de limba engleză la Universitatea New York și a publicat diverse articole în recenzii de film pentru Journal of International Criminal Justice și Oxford University Press. Munca ei în cadrul sesiunilor de la Organizația Națiunilor Unite a fost lăudată de diverși americani influenți, printre care Michelle Obama, Mike Bloomberg și Caroline Kennedy. Trilogia Transilvania este primul ei serial de ficțiune. Ea locuiește în New York cu soțul ei și are doi fii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *