Ileana Graţiana Pop, „Destinul unei vieţi zbuciumate”

Simpozion științific ”Familia Maniu în istoria românilor” 7-8 septembrie 2023
2 septembrie 2023
Noaptea Muzeelor la Sat si Scoala de Vara 2023: Despre Valori si Radacini in patrimonial traditional
11 septembrie 2023

Ileana Graţiana Pop, „Destinul unei vieţi zbuciumate”

În colecţia „Memoria” a Editurii „Caiete Silvane”, a apărut, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, volumul de memorii al meşterului şi rapsodului popular Ileana Graţiana Pop, „Destinul unei vieţi zbuciumate”.
„Această carte este o poveste reală de viaţă. Cititorule de azi şi de mâine, deschide-o cu încredere! Te vei plimba, măcar cu ochii minţii, printr-o lume în care dragostea faţă de adevăratele valori şi credinţe ale omului din popor te vor lua de mână şi-ţi vor alina dorurile, îţi vor alimenta nădejdile de la un izvor de apă vie şi mereu proaspătă. Vei înţelege că nu «a cere», ci «a dărui» este verbul care îţi poate lumina calea, că nu pasivitatea şi aşteptarea, ci neodihna minţii şi a mâinilor, acţiunea permanentă spre a crea comori de zestre românească, traiul în mijlocul oamenilor, ajutându-i sau învăţându-i meşteşugul sau cântecul, au puterea de a te menţine drept şi senin pe calea vieţii tale, fiind un învingător. Ileana Graţiana Pop este şi va rămâne un model şi un îndemn spre dragoste, frumuseţe, autenticitate, dăruire, voinţă şi izbândă! Vă recomandăm să citiţi cu sufletul această destăinuire, făcută cu drag, pentru a rămâne mărturie despre un om ce şi-a înnobilat satul natal, Ciumărna, judeţul Sălaj şi întreg neamul românesc.” (Florica Pop)

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

www.culturasalaj.ro
www.caietesilvane.ro
www.edituracaietesilvane.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *